back

МЕНСЬКА МІЛІЦІЯ ЗНИЩУВАТИМЕ "БУР`ЯН" І ЛОВИТИМЕ "ФЕРМЕРІВ"

З метою профілактики незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель , запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини та її транспортування в період травня місяця по вересень місяць 2015 року на території району проводиться оперативно-профілактична операція «Мак-2015», повідомляє РВ УМВС.
Вирощування снодійного маку та конопель карається позбавленням волі!
Як тільки висною прогріває сонечко деякі громадяни починають висаджувати на своїх присадибних ділянках гарні рослини, назва яким снодійний мак, з якого потім виготовляють сильнодіючі, наркотичні, отруйні речовини. Комусь, щоб пекти смачні пиріжки, а інші особи свідомо вирощують цю рослину з метою збуту для отримання “легкого прибутку”. Тому вирощувати у себе на присадибній ділянці чи на власному полі снодійний мак чи конопель, навіть для пиріжків категорично заборонено.

Працівники міліції постійно ведуть боротьбу із особами, які свідомо вирощують наркотичні рослини та намагаються їх збувати. Під час операції будуть проводиться обстеження присадибних ділянок на предмет незаконних посівів маку чи конопель, а винні будуть притягнуті до відповідальності згідно чинного законодавства.

Сьогодення наркотики – є страшна біда нашого суспільства , особливо для молоді , яка навіть і не думає чи варто калічити своє життя? Щоб застерегти громадян від необдуманого кроку попереджаємо – якщо працівники міліції виявлять наркотичні рослини, то громадяни несуть адміністративну та кримінальну відповідальність , а саме :

Так, за виявлення на присадибній чи дачній ділянці:

до 100 рослин маку або до 10 конопель — адмінвідповідальність за ст. 106 КУпАП ;

від 100 до 500 рослин маку або від 10 до 50 конопель — кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України ;

понад 500 рослин маку або понад 50 конопель — кримінальна відповідальність за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України .

Шановні власники присадибних ділянок , керівники господарств та земельних наділів! У випадку виявлення на вашій території посівів маку чи конопель негайно їх знищуйте!







З сайту районної газети "Наше слово"

27 травня 2015
back