back

ПОСАДОВЦІ ВЧИЛИСЬ ПРАЦЮВАТИ З ЄВРОПЕЙСЬКИМИ ІНВЕСТОРАМИ

26-27 травня за ініціативи комунального підприємства «Консалтинговий центр «Сіверщина» Чернігівської обласної ради та Німецького товариства з міжнародної співпраці GIZ в обласному центрі проходять два практичних інтерактивних семінари на тему: «Прямі іноземні інвестиції та сприяння їх залученню» і «Маркетинг регіону та обслуговування інвесторів». Від Менської міської ради участь в навчальному семінарі приймали заступник міського голови Юрій Стальниченко та спеціаліст з інвестицій Алла Куліш.
Перед учасниками виступили експерт із 15-річним досвідом у сфері залучення інвестицій, старший FDI-консультант Світового Банку, Агентства США з міжнародного розвитку та установи UNDP пан Роберт Хейжак та віце-президент Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень Юрій Вдовенко.

Як зазначила директор консалтингового центру Наталія Каменська, мета семінарів, що проходять за підтримки обласної ради, - підвищення кадрового потенціалу регіональної адміністрації у сфері розробки та впровадження інвестиційних проектів і механізмів для забезпечення економічного та соціального розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівщини, а також обміну досвідом щодо залучення іноземних інвестицій.


У заходах беруть участь голови міських та селищних рад, співробітники інвестиційних агенцій та комунальних підприємств, які відповідають на запити інвесторів, перебувають з ними у прямому контакті та мають надавати підтримку у реалізації можливих проектів, представники інвестиційних центрів Чернігівської області.


Звертаючись із вітальним словом до учасників семінарів, голова обласної ради Микола Звєрєв висловив сподівання, що отримані у ході навчань знання допоможуть посадовцям краще адаптуватися до європейських практик роботи з інвесторами.
- Слід зрозуміти, – наголосив керівник, – що в умовах здійснення реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади громади отримають більше можливостей розпоряджатися своїм життям, у тому числі – і в питаннях пошуку і співпраці з інвесторами. Але жоден інвестор не погодиться вкладати свої ресурси у проекти, доки не переконається, що його партнери є чесними, а інвестиції – будуть захищеними.
Микола Звєрєв побажав учасникам семінарів продуктивної роботи і пообіцяв, що обласна рада й надалі сприятиме в проведенні подібних заходів.












Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

28 травня 2015
back