back

ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО ДРУЖНІ ВІДНОСИНИ ТА ПАРТНЕРСТВО МІЖ МІСТОМ МЕНА ТА ГМІНОЮ ДОМБРОВА

Міський голова м.Мена Федір Фесюн та війт польської гміни Домброва Мартін Барчиковскі 11 червня підписали угоду про дружні відносини та партнерство між двома громадами.
Офіційний візит делегації гміни Домброва в наше місто тривав з 11 по 12 червня. Очолював делегацію з 4 осіб війт гміни Домброва Мартін Барчиковскі.
В перший день візиту відбулася зустріч, на якій були присутні міський голова Федір Фесюн, голова районної ради Володимир Невжинський, голова районної адміністрації Олександр Мисник, депутат обласної ради Петро Хомрач, заступник міського голови Юрій Стальниченко та ряд інших високопосадовців району. Зустріч розпочалася з презентації гміни та розповіді про те, як проходив процес децентралізації в Польщі від пана Мартіна. В процесі двогодинної презентації у присутніх було багато питань, на які наші польські колеги давали змістовні та ціваві відповіді. Після цього презентацію про нашу Мену для польських друзів провів заступник міського голови Юрій Стальниченко, в якій було розставлено акценти на тих можливостях Мени, на яких і буде будуватись майбутня співпраця. По завершенню презентацій, Менський міський голова Федір Фесюн та війт гміни Домброва Мартін Барчиковскі підписали угоду про дружні відносини та партнерство між двома громадами.

Після цього польські друзі разом з керівниками міста та районного відділу освіти відвідали Менську загальноосвітню школу ім.Шевченка. В школі пан Мартін отримав з рук чарівної україночки смачний каравай. Після чого гості пійшли до світлиці, де їх ознайомили з традиціями українського народу, українськими звичаями. Керівник літературної студії Ірина Гетьман із своїми вихованцями організувала цю зустріч в справжніх національних традиціях і подарували гостям та присутнім під час заходу гарний настрій, та чимало цікавої інформації про українский народ та його звичаї. По завершенню зустрічі в школі Шевченка наших польських гостей почастували українським узваром та млинцми. Також польські гості вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих менян.
Після школи Шевченка гості відвідали Менську центральну районну лікарню. Екскурсію по закладу для делегації дружньої гміни проводив особисто головний лікар Петро Хомрач. Після огляду приміщень лікарні, пан Мартін заважив високий рівень обслуговування в лікарні, і зазначив, що в Польщі державні госпіталі н мають того, що є в Менській ЦРЛ.
Гарні враження від нашої природи та можливостій оздоровлення в Мені у гостей залишилися після відвідування урочища "Остреч", де польські гості спробували нашої цілющої мінеральної води.
Другий день візиту розпочався з відвідування адмістративної будівлі Менської міської ради, після чого гості вирушили оглядати промислові підприємства міста. Так в товаристві "Нептун" вони своїми очима побачили лінію розливу мінеральної води "Остреченська" та спробували її на смак, одразу після завершення повного циклу розливу. В СТОВ "Олстас-льон" гостям показали як відбувається процес очищення, осушення та зберігання насіння.
Після цього делегація переїхала до філії "Менський сир" де директор підприємства Олена Лазірко зустріла поважних гостей та презентувала можливості свого підприємства, а також гості мали змогу провести дегустацію м'яких сирів. Після чого гості побачили весь процес виробництва твердих сирів.
Викладачі та вихованці Менської музичної школи організували для гостей справжній концерт, по завершенні якого пан Мартін підзначив високий рівень музичної майстерності у вихованців школи, та зауважив, що у них в гміні нажаль, поки що, немає музичної школи.
Завершився другий день візиту приємними враженнями від відвідуванням Менського зоологічного парку загальнодержавного значення.
Весь час польських колег супроводжував модератор зустрічі, заступник міського голови Юрій Стальниченко.



13 червня 2015
back