back

ПРИНОСИТИ КОРИСТЬ ЛЮДЯМ – ГОЛОВНИЙ ОРІЄНТИР В РОБОТІ МЕНСЬКОГО РЦЗ

Щоб бути ближче до людей та задля популяризації послуг державної служби зайнятості Менський РЦЗ системно і активно проводить «Виїзні акції» центру зайнятості. Так, 16 червня фахівцями районного центру зайнятості була організована «Виїзна акція» ЦЗ в м. Мена. Мобільний засіб інформування розмістили на центральній площі міста. Захід проведений з метою ознайомлення місцевого населення із законодавством в сфері зайнятості

та надання допомоги в адаптації до мирного життя людям, які потребують особливої уваги та підтримки, а саме: демобілізованим військовослужбовцям учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам.

Присутні мали змогу ознайомитись із сучасними професіями, їх змістом та вимогами до працівників при працевлаштуванні, порядком реєстрації та послугами, що надає державна служба зайнятості, з інформацією щодо участі в оплачуваних громадських та інших роботах тимчасового характеру, умовами отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації власної справи та інформацією щодо стану ринку праці Менщини.

Внутрішньо переміщених осіб зі східних областей України, які були присутні на заході, фахівці ознайомили з інформацією щодо адрес та контактів організацій, які допомагають у вирішенні соціально-побутових питань. Демобілізовані військовослужбовці учасники АТО поінформовані щодо умов реєстрації, перереєстрації у державній службі зайнятості, надання допомоги по безробіттю та соціальних послуг у пошуку роботи, а також ознайомлені з можливостями отримання соціальних послуг в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, отримання посвідчення «учасника бойових дій». Надані рекомендації з успішного пошуку роботи.

Протягом проведення заходу майже всі учасники ставили запитання до фахівців районного центру зайнятості. Присутніх цікавили питання про наявність вільних робочих місць на підприємствах, новації законодавства про зайнятість населення, перелік професій, за якими здійснюється професійне навчання за направленням служби зайнятості та перспективи подальшого працевлаштування тощо. Кожному, хто звернувся за допомогою, були надані індивідуальні консультації. Усі бажаючі, а це близько 30 осіб, отримали буклети відповідної тематики.

Фахівець з профорієнтації I категорії Менського РЦЗ Олена Бабко
17 червня 2015
back