back

ЗАТВЕРДЖЕНО ПЛАН ДІЙ З ЛІКВІДАЦІЇ СПАЛАХУ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ

Сьогодні секретар міської ради Оксана Півень прийняла участь у засіданні районної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Менській райдержадміністрації по питанню координації дій з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней у с. Киселівка під головуванням голови Менської РДА Олександра Мисника.
Відповідно до інформації Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області

09.07.2015 в особистому підсобному господарстві гр. Салюк О.А., який проживає за адресою вул. Радянська, 64, с. Киселівка Менського району Чернігівської області зареєстровано загибель 3 голів свиней. Цього ж дня у гр. Тосенко Б.І., що проживає за адресою вул. Радянська, 69, того ж населеного пункту, виявлено захворювання ще 1 свині. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановлено діагноз на африканську чуму свиней .
На комісії затверджено план дій з ліквідації АЧС, визначено загрозливу зону та зону нагляду.
У роботі комісії взяли участь заступник директора департаменту ветеринарної медицини Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Дмитро Мороз, завідувач сектором моніторингу заразних хвороб тварин науково-дослідного відділу ДНДІЛД ВСЕ Віктор Сковпель, заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області Юрій Павлішен, головний спеціаліст відділу забезпечення протиепізоотичних заходів Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області Анатолій Портянко.
10 липня також заплановано проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській облдержадміністрації.
Ситуація знаходиться під постійним контролем Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області та Держветфітослужби України.

Рішення надзвичайної протиепізоотичної комісії
при Менській районній державній адміністрації
від 10 липня 2015року
1. Оголосити територію села Киселівка Менського району неблагополучним пунктом щодо африканської чуми свиней та ввести карантин.
2. Визначити територію Менського району в радіусі 3 км від осередку захворювання зоною захисту.
3. Визначити територію Менського району, що оточує межі першої 3км зони від епізоотичного вогнища зоною нагляду.
4. Затвердити План заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканською чумою свиней в приватному секторі с.Киселівка, Менського району, Чернігівської області.
5. Менській райдержадміністрації, сектору з питань цивільного захисту, відділу економіки та фінансовому управлінню райдержадміністрації оперативно вирішити питання щодо виділення коштів з обласного бюджету для проведення заходів з ліквідації наслідків спалаху захворювання, в тому числі для компенсації населенню за вилучене поголів'я свиней відповідно наданих списків.
6. Менській райдержадміністрації, Менській районній раді, управлінню ветеринарної медицини в Менському районі, районному відділу управління ДСНС в Чернігівській області, РВ УМВС України в Менському районі, іншим причетним службам забезпечити безумовне виконання затвердженого плану заходів.

Повідомляє сайт Менської РДА
10 липня 2015
back