back

ЯК ПРАВИЛЬНО УКЛАСТИ НОВИЙ ДОГОВІР З “ЧЕРНІГІВГАЗОМ” ТА “ЧЕРНІГІГАЗ ЗБУТОМ”

Із 1 липня постачати газ за регульованим тарифом споживачам Чернігівський області розпочало нове підприємство – ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ». У зв’язку з цим усім користувачам газу потрібно укласти нові тристоронні угоди. Для чого це потрібно? Куди звертатися і як буде проходити переукладання? Які документи потрібно при собі мати? Які послуги надаватиме ПАТ «Чернігівгаз», а які нова компанія? Відповіді на ці питання ви знайдете в публікації прес-служби ПАТ “Чернігівгаз”.




Для чого потрібен новий договір

По-перше, договірні відносини зі споживачем газу передбачені Правилами надання населенню послуг з газопостачання. По-друге, редакція нового договору про надання населенню послуг з газопостачання дещо різниться від попереднього і він є тристороннім – укладається між споживачем, ПАТ «Чернігівгаз» і ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ». Укласти його потрібно, щоб узаконити згідно нових ліцензійних умов взаємини постачальника газу і газотранспортного підприємства зі споживачем. Поставивши особистий підпис, споживач засвідчує, що ознайомлений і згоден зі змістом договору.

Ознайомитися з текстом нового договору можна на сайті ПАТ «Чернігівгаз» у розділі «Як стати нашим клієнтом».

Куди звертатися споживачам

Для укладення договору людині потрібно звернутися в абонслужбу своєї філії газового господарства та пред’явити необхідні документи.

Також споживачі газу можуть завантажити Типовий договір і заяву-анкету на сайті ПАТ «Чернігівгаз» cn.104.ua в розділі «Нові послуги» або«До уваги клієнтів». Якщо є можливість, роздрукувати документи, заповнити заяву-анкету, підписати договір в трьох екземплярах і, додавши копію паспорта, відправити бланки рекомендованим листом на адресу свого газового господарства або ж надати особисто. Якщо немає можливості переслати повний пакет документів, заповнити принаймні заяву-анкету, і будь-яким способом надати в абонслужбу. В реквізитах потрібно обов’язково вказати контактний телефон.

Знайти адресу дільниці чи управління вашого газового господарства ви можете на корпоративному сайті ПАТ «Чернігівгаз» в розділі «Контакти наших служб» .

Більше третини усіх споживачів газу Чернігівщини проживає в обласному центрі і Чернігівському районі. Саме тому, для цієї місцевості був розроблений особливий порядок заключення договорів.

Укласти договір можна чотирма способами:

За попереднім записом. Для цього треба прийти в абонентську службу ПАТ «Чернігівгаз», розташовану за адресою: пр-т Миру, 53. На 4 поверсі в кабінеті №6 отримати талон, де буде вказаний зручний для вас день і час візиту в абонслужбу. В процесі договірної компанії суто на обслуговування договорів будуть працювати: кабінет №1 , віконця – на 3 поверсі №1, на 4-му – №№ 1,2,3. Номер кабінету або вікна буде зазначений в талоні.

У порядку живої черги. Якщо людина бажає укласти договір одним днем або ж, окрім договору, споживачу потрібно отримати консультацію або звірити розрахунки її обслугують у будь-якому віконці в черговому порядку. У кабінеті і вікнах, згаданих в п.1, споживача приймуть, якщо не буде людей по запису.

На дому. У споживачів, в помешканнях яких буде проводитися безкоштовне встановлення лічильників, опломбування приладів, пуск газу, зняття лічильника на повірку тощо, договори укладатимуться на дому.

Поштовим зв’язком. Механізм дистанційного укладання договору описаний вище.

У майбутньому схожий порядок планується запровадити в м. Прилуки та м. Ніжин.

З мешканцями сіл та селищ Чернігівського району, за домовленістю з сільрадами, договори укладатимуть в приміщеннях сільрад згідно з затвердженими графіками.

Які документи необхідно надати

Перелік документів для укладення договору передбачений Правилами надання населенню послуг з газопостачання.

Споживач повинен пред’явити:

Документ, що посвідчує особу споживача ; для іноземців та осіб без громадянства – національний паспорт або документ, що його замінює);

Технічний паспорт на будівлю або домову книгу;

Довідка про зареєстрованих осіб у квартирі, приватному будинку ;

Документ, що підтверджує право власності на квартиру, приватний будинок або користування ними .

Також для заповнення Типового договору необхідно надати інформацію щодо типу газового обладнання та лічильника газу .

Для газових приладів: найменування приладу, пристрою; тип; кількість; дата встановлення та внесення змін до проекту газопостачання; місце встановлення.

Для лічильників газу: тип; заводський номер; показання ; місце встановлення ; дата останньої повірки; періодичність повірки.

Для своєчасного отримання пільг або субсидій додатково знадобляться такі документи:

Довідка про присвоєння ідентифікаційного коду;

Документ, що підтверджує право на отримання пільг.

Переукладання договорів не вимагає від споживачів газу будь-яких додаткових оплат.

Проконсультуватися з питань укладання договорів споживачі можуть за номерами телефонів абонвідділів своїх філій газових господарств. У разі виникнення спірних питань – за «Телефоном довіри» 64 42 97.

 

 

Інформація з сайту


Менської районної газети


"Наше слово"


 
16 липня 2015
back