back

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНОЇ РОБОТИ МЕНСЬКОЇ МІЖРАЙОННОЇ ДЕРЖФІНІНСПЕКЦІЇ ЗА І ПІВРІЧЧЯ 2015 РОКУ

Менська міжрайонна Держфінінспекція – являється структурним підрозділом Державної фінансової інспекції в Чернігівській області, у межах наданих повноважень, протягом І півріччя 2015 року спрямовувала свою
діяльність на забезпечення виконання завдань, визначених законами України, Президентом України та Урядом.
Менською міжрайонною державною фінансовою інспекцією за І півріччя 2015 року проведено5 контрольних заходів та проведено 21 зустрічну звірку. Загальна сума встановлених фінансових порушень складає 323,54 тис.
гривень, з них недоотримано фінансових ресурсів – 97,61 тис.грн., втрат з порушенням законодавства – 225,93 тис.грн. Відшкодовано за І півріччя 2015 близько 536,06 тис.грн., в том числі порушень минулих періодів - 326,17 грн.
Пріорітетні напрями роботи Державної фінансової інспекції України на 2015 рік затверджені Міністром фінансів України Н. Яресько 26 грудня 2014 року.
Одним із таких напрямів є протидія корупції в органах Держфінінспекції шляхом реалізації вимог ухваленого антикорупційного законодавства.
Корупція є основною загрозою соціально-економічному розвитку суспільства. Вона не лише основна причина бідності країни, але і перешкода для її подолання. Корупція може загрожувати економічній безпеці держави, існуванню нації, оскільки корупційні дії та їх наслідки можуть позначитися на житті наступних поколінь. Розвиток державного фінансового контролю в Україні спрямований як на виявлення, так і на попередження та зменшення надалі порушень, в тому числі корупційних.
Антикорупційну спрямованість мають і заходи Держфінінспекції України та її територіальних органів, спрямовані для належного проведення контрольно-ревізійної діяльності та обмеження фіскального тиску на суб'єктів господарювання шляхом зменшення кількості контрольних заходів, а саме на етапі планування впроваджено підхід до відбору об'єктів контролю на підставі оцінки ризиків фінансових порушень.
З проявами корупції активізується співпраця з правоохоронними органами. У разі встановлення за результатами контрольних заходів фактів що мають ознаки корупційного правопорушення матеріали ревізії передаються до уповноваженого правоохоронного органу. Також проводиться співпраця інспекції і в частині здійснення спільних з правоохоронними органами перевірок у якості залучених спеціалістів.
Для підвищення ефективності зв’язку з громадськістю, надання інформаційно-консультативної допомоги громадянам з питань здійснення державного фінансового контролю в територіальних органах Держфінінспекції запроваджено функціонування телефонів довіри. Також 26.06.2015 року проведено «гарячу лінію» з мешканцями Менського, Щорського, Корюківського та Сосницького районів. Очікуваними результатами є забезпечення оперативності реагування на проблемні питання, порушені у зверненнях представників громадськості, а також підвищення рівня довіри громадян до органів виконавчої влади. Поряд з тим не повинна стояти осторонь у протидії корупції і громадськість, адже антикорупційним законодавством значно розширено права та державний захист осіб, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції.
З метою оперативного реагування про факти порушень фінансово-бюджетної дисципліни та вчинення корупційних правопорушень можна повідомити Менську міжрайонну Держфінінспекцію та

Держфінінспекцію в Чернігівській області 4-41-66).

Начальник

Менської міжрайонної

Держфінінспекції О.І.Максименко
27 липня 2015
back