back

ПРО СІМЇ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств на Чернігівщині проживає 445,6 тис. домогосподарств , з яких майже 60% – у міських поселеннях, – головне управління статистики у Чернігівській області.

Серед регіонів найбільше міських домогосподарств у Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Одеській та Миколаївській областях – від 84% до 68,2%. У Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській та Вінницькій областях переважають сільські домогосподарства – 59,4% – 52,8%.

Серед домогосподарств Чернігівщини третина складається з двох осіб та майже 30% – одинаки . Великих родин, в яких  чотири і більше особи, в області лише 16,7%. Для України в цілому найбільш характерні домогосподарства з двох осіб . У Закарпатській області частка одинаків найнижча в країні , а частка домогосподарств із чотирьох осіб і більше – найвища .

Середній розмір домогосподарства в області становить 2,32 особи . Серед країн ЄС найвищий середній розмір був  у  домогосподарств  Словаччини  ,  а  найменший  –  у Данії  .

 

 

Повідомляє головне управління статистики у Чернігівській області

10 серпня 2015
back