back

ПОЛЯКИ ВИВЧАЛИ ТУРИСТИЧНИЙ ПОТЕНЦІАЛ МІСТА

Вчора в рамках навчального проекту "Громадянський діалог - співпраця органів самоврядування – вища якість публічних послуг" місто Мена відвідали керівник проекту Пауліна Трушко та тренер Тімаш Чубара, які разом із заступником міського голови Юрієм Стальниченко ознайомилися з містом. Особливо польських гостей цікавило питання розвитку туристичної галузі міста Мена та Чернігівського регіону. В рамках візиту відбулася зустріч із міським головою Федором Фесюном, який розповів про перспективи розвитку міста та плани подальшої співпраці з польськими колегами.

Після чого Юрій Стальниченко та польські гості відвідали Санаторій "Остреч" та ДОК "Казковий". Керівники санаторію Остреч Зіновія Магеляс провела екскурсію санаторієм, показала умови проживання та лікування відпочиваючих, а також гості спробували цілющої мінеральної води.

Дуже сподобався гостям і Менський зоопарк, на території якого гості провели більше 2 х годин.



За результатами навчальних семінарі та вчорашнього візиту було надано рекомендації по доопрацюванню проекту "Золоте кільце Полісся", реалізація якого, дасть поштовх до розвитку туристичної галузі регіону.


Юрій Стальниченко говорить, що "..В рамках навчання по польско-канадському проекту "Громадянський діалог - співпраця органів самоврядування – вища якість публічних послуг"" представниками Чернігівщини підготовлено проект "Золоте кільце Полісся", метою якого є сприяння розвитку в’їзного туризму в населених пунктах Чернігівської області, всебічний розвиток інфраструктури цих населених пунктів, запровадження нових туристичних маршрутів, поліпшення їх інвестиційного потенціалу. Під час сьогоднішнього візиту Пауліна та Томаш змогли на власні очі побачити багатий туристичних потенціал Менщини та Чернігово-Сіверщини. Після відвідування санаторію "Остреч", дитячого-оздоровчого табору "Казковий-2" та Менського зоопарку, з врахуванням польського досвіду реалізації таких проектів, ми проговорили необхідність внесення змін до проекту "Золотого кільця Полісся", та можливості його реалізації на Чернігівщині в найближці роки."

20 серпня 2015
back