back

ДО УВАГИ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ!

Законом України №475 від 21.05.2015 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи», який набрав чинності 26.05.2015 року продовжено строк подачі юридичними особами, зареєстрованими до 25 листопада 2014 року, відомостей про кінцевих бенефіціарних власників їх засновника , якщо засновник – юридична особа, або його відсутність до 25 вересня 2015 року.
У разі відсутності у юридичної особи кінцевого бенефіціарного власника , у тому числі кінцевого бенефіціарного власника її засновника , якщо засновник – юридична особа, подаються відомості про його відсутність.
Зазначені відомості не подаються:
1) політичними партіями, творчими спілками, їх територіальними осередками, адвокатськими об»єднаннями, торгово-промисловими палатами, релігійними організаціями, державними та комунальними підприємствами;

2) юридичними особами, засновниками яких є виключно фізичні особи, якщо кінцеві бенефіціарні власники таких юридичних осіб збігаються з їх засновниками . У такому разі засновники - фізичні особи є бенефіціарними власниками такої юридичної особи;
3) юридичними особами, які подали державному реєстратору відомості про свого кінцевого вигодо одержувача , у тому числі кінцевого вигодоодержувача їх засновника, якщо засновник юридична особа.
У разі неподання юридичною особою зазначеної інформації у встановлений в цьому пункті строк особи, відповідальні за подання такої інформації, притягуються до відповідальності згідно із законом".
04 вересня 2015
back