back

БУДІВНИЦТВО ІНДИВІДУАЛЬНОГО ТЕПЛОВОГО ПУНКТУ ПОКРАЩУЄ УМОВИ ПРОЖИВАННЯ І ДАЄ МОЖЛИВІСТЬ ЕКОНОМИТИ ТЕПЛО

Все більше мешканців багатьох міст України встановлюють в багатоквартирних будинках так звані погодні регулятори – індивідуальні теплові пукти . Наприклад, в Черкасах за минулий рік було встановлено 109 індивідуальних теплових пунктів. Економія при цьому досягла досить значних цифр - від 14 до 48 відсотків.

https://youtu.be/mqlixAI0ZSs
Здебільше, але все ж таки не завжди, можна отримати суттєву економію – є поодинокі випадки, коли встановлення ІТП лише підвищує комфорт проживання, але не впливає на витрати. У Миргороді, наприклад, з семи будинків лише один не дав економії, хоча і в ньому стало жити значно краще – тобто мешканці цього єдиного будинку за ті ж самі гроші отримали тепле й комфортне життя.
Треба пам’ятати, що будь який постачальник тепла – тобто, його продавець – буде намагатись продати вам його якомога більше, це – його бізнес. Тому встановлення ІТП – це захист споживача від надмірного споживання. І тому встановлення ІТП – це справа співвласників будинку, це справа об’єднання співвласників багатоквартирного будинку . І ніхто крім мешканців багатоповерхівки цим займатись не буде. То ж беріть і робіть!

Святослав Павлюк, експерт з енергоефективності
16 вересня 2015
back