back

30 ПІДПИСІВ ДОСТАТНЬО ДЛЯ ПОДАННЯ МІСЦЕВОЇ ІНІЦІАТИВИ

На фото: Юрій Стальниченко та Тетяна Громова під час тренінгу в Менській міській раді на тему «Влада та громада: інструменти взаємодії та співпраці».

10 вересня, під час пленарного засідання 49 сесії 6 скликання Менської міської ради, депутати одноголосно прийняли рішення про затвердження порядку внесення місцевої ініціативи в місті Мена.

Під час розгляду питання, заступник міського голови Юрій Стальниченко зазначив: "Даний порядок було розроблено виконавчим комітетом Менської міської ради спільно з громадськими організаціями Чернігова  та громадськими активістами . Його прийняття надасть можливості жителям нашого міста інціювати розгляд будь-якого питання місцевого значення, яке віднесено до повноважень міської ради, зібравши тільки 30 підписів і подавши у відповідності до передбаченої процедури проект рішення."
В статті 9 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” закріплено право членів територіальної громади ініціювати розгляд у відповідній раді будь-якого питання, віднесеного до відання місцевого самоврядування. Це, наприклад, можуть бути питання, пов’язанні з: управлінням майном, що перебуває в комунальній власності; затвердженням програм соціально-економічного розвитку і контролем за їх виконанням; встановленням місцевих податків і зборів відповідно до закону;  утворенням органів самоорганізації населення та багато іншого.

Розроблений Порядок визначає, яким чином відбуватиметься процедура внесення місцевої ініціативи на розгляд міської ради, визначаються правила до оформлення ініціативи та порядок участі членів ініціативної групи в розгляді місцевої ініціативи відповідною радою тощо.
Місцева ініціатива, внесена на розгляд міської ради у встановленому порядку, підлягає обов'язковому розгляду на відкритому засіданні цієї ради за участю членів ініціативної групи з питань місцевої ініціативи.

17 вересня 2015
back