back

ВПЕВНЕНІСТЬ ПРАЦЮЮЧОЇ ЛЮДИНИ  У  СТАБІЛЬНОМУ СТРАХОВОМУ  ЗАХИСТІ

Менська міжрайонна виконавча дирекція є структурним підрозділом Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, в якому станом на 19 листопада  2015 року обліковується 1175 підприємств, установ, організацій і суб’єктів підприємницької діяльності, що об’єднують більше 10,5 тисяч працюючих громадян, в тому числі 61 – осіб застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування на добровільних засадах.
Головним завданням дирекції було і залишається своєчасне та в повному обсязі фінансування підприємств, установ, організацій на виплати допомог застрахованим особам, яке необхідно проводити протягом 10-ти робочих днів від дати надання страхувальниками заяви – розрахунку до органу Фонду.
У 2015 році значно покращено ситуацію з проходженням коштів через Головне управління Державної казначейської служби України в Чернігівській області. На поточну дату ці платежі проходять протягом 5-ти робочих днів при встановленому законодавством 10-денному терміні.
Станом на 19 листопада на виплату державних соціальних гарантій, а це − допомоги по тимчасовій втраті працездатності, по вагітності і пологах та на поховання, проведено фінансування по заявах-розрахунках, наданих страхувальниками, до 14  листопада включно.
Звертаємо увагу, що відповідно до чинного законодавства для призначення допомог  документи за місцем роботи розглядаються:

  • по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах - не пізніше десяти днів з дня їх надходження;

  • на поховання - не пізніше дня, що настає за днем звернення.


Спеціалістами дирекції постійно ведеться роз’яснювальна робота зі страхувальниками із соціального страхування ) щодо своєчасної обробки листків непрацездатності, включення їх до заяв-розрахунків та подачі заяв-розрахунків без запізнення з метою скорочення терміну їх фінансування для своєчасного отримання застрахованими особами матеріального забезпечення.

До  дирекції  заяви-розрахунки необхідно подавати не рідше двох разів на місяць, а по можливості –  по мірі надходження листків непрацездатності від застрахованих осіб з тим, щоб  працюючі вчасно та в повному обсязі одержували матеріальне забезпечення від Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності .

 

Менська міжрайонна виконавча дирекція обласного відділення Фонду


 
20 листопада 2015
back