back

ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ ФІНАНСОВИХ ТА КРЕДИТНИХ УСТАНОВ

Сьогодні в Києві відбувся круглий стіл з представниками українських міст та донорськими фінансовими організаціями. Від міста Мена участь заході приймали заступник міського голови з питань діяльності виконкому Юрій Стальниченко та спеціаліст із інвестицій та енергоменеджменту Алла Куліш.
Захід було організовано Асоціацією «Енергоефективні міста України», як структурою підтримки Угоди Мерів, спільно з Мінрегіоном України, як Національним координатором Угоди Мерів, в рамках реалізації проекту «Практична модель розбудови спроможності органів місцевого самоврядування ефективно управляти енергією», здійснення якого стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через USAID.
Метою проведення такого заходу було здійснити пошук донорів на отримання фінансування для виконання проектів у сфері енергоефективності, що дозволить реалізовувати Плани дій сталого енергетичного розвитку в українських містах.
В ході першої частини заходу, представники всіх міст, опрацювавши формуляри попередньої фінансової оцінки своїх проектів, провели їх презентацію перед МФО та банками. В другій частині заходу представники міст мали можливість безпосередньо поспілкуватися з представниками фінансових та кредитних установ та домовитися про перспективи подальшої співпраці.

Так, в ході презентації від міста Мена проекту "Енергоефективної реновації будівлі дошкільного навчального закладу "Сонечко" Менської міської ради", заступник міського голови Юрій Стальниченко розповів про місто та діяльність міської ради та інших органів влади по залученню в місто додаткових коштів, а також зазначив, що реалізація проекту з енергоефективної реновації будівлі ДНЗ "СОнечок" дасть змогу не тільки зекономити бюджетні кошти, а й покращить температурний режим в дитсадку, що сприятиме якісному проведенню навчально-виховного процесу та зменшить викиди СО2 в атмосферу на 70т/рік.
В результаті зустрічі досягнуто попередньої домовленості з НЕФКО та ДФРР, щодо можливості кредитування/фінансувати в 2016 році заходів з реновації будівлі дитсадка.




Фото "Асоціації енергоефективних міст України"

20 листопада 2015
back