back

ПРО ПЕРЕВІРКУ ДИМОВИХ ТА ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ КАНАЛІВ

Правильна робота димоходів та вентканалів впливає на нашу безпеку та здоров`я, адже найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє саме порушення тяги. Особливо пильними мають бути користувачі газових приладів з відводом продуктів згоряння в димоходи – котлів та водонагрівачів. Обов’язково треба перевіряти тягу перед кожним використанням газових приладів.


При несправних димоходах та вентканалах шкідливі продукти горіння замість того, щоб виводитися назовні, накопичуються в приміщенні, що може викликати загрозу отруєння чадним газом. Тож ДВК-система повсякчас має бути цілою та справною. Для цього її треба періодично обстежувати, а у разі необхідності прочищати і ремонтувати.
Щоб перевірити справність димоходів та вентиляційних каналів, вам необхідно звернутися до спеціалізованої організації, яка має ліцензію та дозвіл Держгірпромнагляду, підготовлений персонал та необхідне обладнання. Таких фахівців ще називають пічниками. Їхня робота – стежити, щоб в димоходах і вентиляційних каналах не було засмічень. У разі необхідності фахівці спеціалізованої організації прочищають або ремонтують ДВК, перевіряють щільність і відокремленість, справність оголовків і наявність нормальної тяги спеціальним приладом. Результати перевірки оформляють актом.
З метою запобігання можливих нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу у побуті, звертаємося до жителів багатоквартирних будинків міста, які не пройшли перевірку стану димових і вентиляційних каналів, з проханням терміново провести перевірку стану димових і вентиляційних каналів у ваших квартирах та отримати Акти технічного стану ДВК.

27 листопада 2015
back