back

ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

28 листопада 2015 року о 16.00 міський голова Геннадій Анатолійович Примаков, колектив міської ради, жителі міста, долучились до Всеукраїнської акції «Запали свічку». Всі присутні вшанували пам'ять безневинно загиблих хвилиною мовчання. Потім учасники акції запалили свічки в лампадах у пам’ять тих, хто загинув під час Голодомору.
Разом із духовенством та громадськістю присутні пом’янули українців, що загинули від голодоморів, та поклали квіти до підніжжя Хреста жертвам геноциду.
Благочинний Менського району ігумен отець Марк спільно із отцем Володимиром провели поминальну літію.


- Ще живі люди, котрі пам’ятають голодомор і можуть розповісти про
нього. Ще зберігається шанс засвоїти урок історії не за підручниками, а через безпосередній контакт із живими свідками, - зазначив міський голова. Але з кожним днем події голодомору віддаляються в часі, не втрачаючи при цьому свого скорботного і трагічного значення.
Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.
Секретар міської ради Півень Оксана Олександрівна подякувала жителям міста, які відгукнулись та приєднались до заходу.






30 листопада 2015
back