back

ВИТРАТИ НАСЕЛЕННЯ ОБЛАСТІ В ІI КВАРТАЛІ 2015 РОКУ

За підсумками вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у II кварталі 2015 р. сукупні витрати середньостатистичної сім’ї області збільшилися на третину, порівняно з відповідним  періодом 2014р., та складали 4915 грн. за  місяць.  Витрати кожного жителя області щомісячно в середньому становили 2560 грн., а середньостатистичного українця  – 2256 грн.




Більше половини сукупних витрат родини Чернігівщини направляли на харчування . В Україні частка таких витрат становила 57%, а найбільшою вона була в Херсонській та Хмельницькій областях – по 63%.


Витрати на купівлю непродовольчих товарів та оплату послуг становили 30% сукупних  видатків . Найбільше таких витрат здійснили жителі  м.Києва 37%, Харківщини – 36% та Полтавщини – 35%.


Частка витрат чернігівців на оплату житла, комунальних продуктів та послуг складала 7%. У домогосподарствах України вона становила 9%,  а в регіонах коливалася від 12% в м.Києві до 6% у Вінницькій та Івано-Франківській областях.


Щомісячно спрямовувалося на купівлю одягу та взуття – 5% сімейного бюджету, на охорону здоров’я – 4%, на  транспорт – 3%, на зв’язок, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла – по  2%, на відпочинок і культуру, освіту – по 1%.


Головне управління статистики у Чернігівській області

14 грудня 2015
back