back

ДЖЕРЕЛА ДОХОДІВ НАСЕЛЕННЯ ОБЛАСТІ В ІІ КВАРТАЛІ 2015 РОКУ

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у II кварталі 2015р., середньомісячні сукупні ресурси одного домогосподарства Чернігівської області зросли на 21% порівняно з відповідним періодом 2014р. та становили 4838 грн. Доходи одного чернігівця в середньому склали 2520 грн.




Найвищі в країні середньодушові сукупні доходи, як і раніше, мали жителі м.Києва , що на чверть перевищувало аналогічний показник пересічного українця , найнижчі – у жителів Рівненської області .


У структурі доходів середньостатистичної сім’ї Чернігівщини 86% становили грошові надходження, основною складовою яких залишається оплата праці – 44% та пенсії – 23% .


Значною підтримкою для жителів області є надходження від особистого підсобного господарства та самозаготівель, частка яких становить 11% усіх доходів, а також допомога від родичів та інших осіб грошима та продуктами харчування – 9%. Стипендії та соціальні допомоги займали 5%, використані заощадження, позики, повернені домогосподарству борги – 2%.


 

 

Головне управління статистики у Чернігівській області


 

 

 

 
17 грудня 2015
back