back

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ – З ЛЮДЬМИ І ДЛЯ ЛЮДЕЙ.

Цього року 21 грудня Служба зайнятості відзначатиме 25-річчя від дня створення. Напередодні свята слід не лише привітати теплими словами її працівників, але й розповісти про особливості роботи цієї поважної державної установи.


Рік, який минає для служби зайнятості як і для всієї держави проходить під знаком реформування і визначає нову якість соціальної політики держави.
Приємно відзначити, що українці розуміють, що сьогодення – час бурхливих змін, тому необхідно швидко адаптуватися до сучасних вимог ринку праці, здобувати нові знання, розвиватися, не зупинятися на досягнутому і невтомно рухатися вперед.
Вже 25 років служба зайнятості співпрацює з роботодавцями і підтримує будь-які ініціативи, що сприяють працевлаштуванню громадян, забезпечують їх гідними умовами праці та заробітною платнею. Ми і надалі хочемо бути надійними партнерами, бути ефективними як для роботодавців, так і для шукачів роботи.
Ми вдячні усім роботодавцям, які співпрацюють зі службою і не стоять осторонь проблем безробітних, а особливо неконкурентоспроможних на ринку праці людей.
Щорічно роботодавці безкоштовно отримують від служби зайнятості близько двох десятків різноманітних послуг, направлених на підвищення зайнятості населення України. Це, зокрема послуги щодо укомплектування вакансій, професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних з подальшим працевлаштуванням під замовлення роботодавців, також надання компенсації єдиного соціального внеску при працевлаштуванні неконкурентоспроможних громадян, компенсації заробітної плати при працевлаштуванні ВПО, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру тощо. З початку 2015 року центром зайнятості укомплектовано понад 890 вакансій. На замовлення роботодавців професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації пройшли 207 безробітних. Крім того, понад 290 осіб за направленням служби зайнятості були залучені у 2015 році до тимчасових та громадських робіт.
Хочеться підкреслити, що зараз державна служба зайнятості перебуває на шляху реформування і готова до активних та дієвих програм модернізації. Якщо раніше безробітні розраховували на пасивні виплати допомоги по безробіттю, то з проведенням реформи служба зайнятості впроваджує активну політику роботи. Ми закликаємо усіх роботодавців долучитись до майбутніх нововведень, продовжуючи нашу плідну та ефективну співпрацю.
Соціальна робота - це мистецтво налагоджувати зв’язки між людьми, виявляти милосердя, створювати добро не тільки зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та покликом душі.
В непростих умовах сьогодення ми намагаємося зробити соціальні послуги для наших клієнтів більш доступними та якісними.
Фахівці служби зайнятості з особливою увагою ставляться до недавніх бійців. Цього року ми надавали послуги з підбору роботи, професійного навчання, профорієнтації 67 бійцям АТО, 9 з них працевлаштувалися за сприяння служби зайнятості, 10 демобілізованих військовослужбовців учасників АТО залучалися до виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру. Допомогти захисникам – це завдання номер один для кожного жителя України, для кожного представника влади.
Події, що розгорнулись в України останнім часом, мають соціальні наслідки, які призвели до великої кількості вимушених переселенців. І, фахівці служби, як невід’ємної складової системи соціального захисту країни, прийняли всі виклики сьогодення. За цей період до Менського районного центру зайнятості звернулося 56 внутрішньо переміщених осіб, 10 з яких працевлаштовані за сприяння служби зайнятості.
В умовах сучасності робота служби зайнятості є мобільною, оперативною та професійною.
І все ж головним досягненням служби зайнятості є її високопрофесійний колектив, який здатний виконувати будь-які завдання у сфері зайнятості населення.
Щирі вітання усім працівникам служби зайнятості, а також усім, хто стояв у витоків створення служби з Днем народження. Миру і злагоди, міцного здоров’я, успіхів, завзяття та оптимізму, щастя і любові.


Директор Менського районного центру зайнятості 


Т.Кот

18 грудня 2015
back