back

СПОЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ В ІІ КВАРТАЛІ 2015 РОКУ

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у IІ кварталі 2015р. середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала на продукти харчування 2835 грн. .

Частка витрат на харчування зросла до 58% сукупних витрат населення . Добова вартість харчування одного жителя в середньому становила 49 грн.
Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини витрачали на купівлю овочів та м’яса й м’ясопродуктів – 544 грн. та 536 грн. відповідно , хліба і хлібопродуктів – 405 грн. , молока, сира та яєць – 327 грн. , олії та жирів – 275 грн. .
Одним жителем області в середньому за місяць спожито 22,3 кг молока, молокопродуктів та масла, 22 яйця, 8,9 кг хліба і хлібних продуктів, 8,3 кг картоплі та 7,4 кг решти овочів і баштанних, 5,3 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 3,2 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 2,9 кг цукру та меду, 1,8 кг олії та інших рослинних жирів та 1,2 кг риби і рибопродуктів. Порівняно з II кварталом 2014р., споживання молока, молокопродуктів, масла та картоплі дещо збільшилося. Споживання риби і рибопродуктів, хліба і хлібних продуктів, м’яса, м’ясопродуктів та сала, цукру та меду, навпаки, зменшилося.


Головне управління статистики у Чернігівській області

24 грудня 2015
back