back

ГІСТЬ ІЗ ФРАНЦІЇ ДАНІЕЛЬ БЕДДЕЛЕМ ПРОВОДИТЬ ВІДПУСТКУ В УКРАЇНІ

З нашим містом цього поважного пана пов’язує міцна багаторічна дружба: ще у 2003 році благодійна організація Liouba Lorr’Ukraine, яку пан Бедделем очолює, стала підтримувати наш прославлений цирковий колектив «Фієста». Талановиті юні циркачі протягом десяти років регулярно відвідують Францію.
Нещодавно, а саме 21-22 січня, Даніель Бедделем укотре відвідав Менщину, познайомився з новими юними талантами. А ще завітав до міської ради й поспілкувався з представниками місцевого самоврядування.
- Я дуже люблю ваше місто й ваших талановитих діток, - зауважив під час спілкування Даніель Бедделем. – Приїжджаю до вас уже 14 років і завжди радію нашим зустрічам. До речі, для того, аби відвідати Україну, маю взяти відпустку на основному місці роботи. Отож таким чином я відпочиваю у вас.
- - То наступного разу приїздіть влітку, повеземо вас до Десни, покажемо чудові краєвиди й пригостимо шашликом, - запропонував міський голова Геннадій Примаков.
Французький гість на таку пропозицію відреагував щирою посмішкою.
Традиційно під час візитів Даніеля до Мени його супроводжує вчителька-пенсіонер Ніна Красногорська, котра досконало володіє французькою мовою. Під час жвавої бесіди у мерії вона віртуозно перекладала непрості за змістом репліки на суспільно-політичні теми.
Геннадій Примаков розповів почесному гостю про те, як існує наша громада, які проекти розвитку міста вже вдалося запровадити і над яким ще триває робота, розповів про діяльність громадської організації «Менська сотня».
- Найбільша проблема у нас – це байдужість людей і зневіра, - зауважив він у розмові. – Люди хочуть змін, вони в основній масі розчаровані діями місцевої влади. Тож перед нами стоїть завдання протягом найближчого року довести, що наше місто живе, розвивається, що тут комфортно і безпечно.
У свою чергу Даніель Бедделем розповів, що у Франції також існують проблеми в суспільстві, дошкуляє безробіття, лякають теракти.
- У нашій країні добре живеться тим, хто багато працює, - зауважив він
Під час спілкування Геннадій Примаков запропонував французькому гостю посприяти проведенню у нашому місті спільного українсько-французького фестивалю дитячих талантів. У відповідь той пообіцяв подумати.


Матеріал та фото Ірини Примак




03 лютого 2016
back