back

ВІДПОВІДІ НА ЕЛЕКТРОННІ ПЕТИЦІЇ

Про асфальт на автостанції



15 лютого на спільному засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та будівництва Менської міської ради і постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, соціального захисту та підприємництва було розглянуто питання щодо ремонтування асфальту на автостанції. Так, дане питання визнано нагальним, але на даний час бюджет міста сформовано і вільні кошти відсутні. В програмі соціально-економічного розвитку м. Мена на 2016 рік передбачено проведення поточного ремонту ряду вулиць, але за наявності коштів для його проведення. При наявності коштів питання проект рішення про ремонт дорожнього покриття біля автостанція буде винесено відповідно до вимог Закону України “Про місцеве самоврядування” на розгляд сесії міської ради.


Про WI-FI


15 лютого на спільному засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та будівництва Менської міської ради і постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, соціального захисту та підприємництва було розглянуто питання щодо безкоштовного wi-fi. На жаль, в бюджеті міста на 2016 рік коштів на такі цілі не передбачено. Але при надходженні додаткових коштів проект рішення буде винесено на розгляд сесії міської ради відповідно до вимог Закону України “По місцеве самоврядування”. Окрім цього міська рада буде шукати спонсорів та інвесторів для вирішення даного питання, зокрема направлено звернення щодо співпраці в даному напрямку до потенційних надавачів послуг.


Про перейменування вулиці


13 лютого з метою врахування громадської думки під час розгляду питання про перейменування вулиць, площ, провулків на території Менської міської ради, відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, юві¬лейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», згідно з положеннями постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження порядку проведення гро¬мадського обговорення під час розгляду питань про присвоєн¬ня юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен фізичних осіб, ювілейних та святко¬вих дат, назв і дат історичних подій» було проведено громадське обговорення. Окрім цього до Менської ради надійшло звернення від жителів м. Мена про перейменування вул. Червона площа на вул. Соборну, дане звернення підтримано відповідним депутатським зверненням. Є звернення від педагогічного колективу Менської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка. Також надійшло звернення від громадської організації «Менська районна організація учасників антитерористичної операції» про перейменування вул. Червона площа на вул. Героїв АТО. Є звернення від філії “Менський сир” ППКФ “Прометей” щодо перейменування вулиці на Героїв АТО.
Триває обговорення в соціальній мережі «Вконтакте». На засіданні постійної комісії з депутатської етики, законності та правопорядку за участі громадськості було підтримано назву вул. Захисників України та рекомендовано винести на засідання сесії міської ради три варіанти перейменування для голосування.

19 лютого 2016
back