back

Про своєчасне матеріальне забезпечення застрахованих осіб

Головним пріоритетом у діяльності Менської міжрайонної виконавчої дирекції обласного відділення Фонду залишається своєчасне забезпечення в повному обсязі державними соціальними гарантіями працюючих громадян та членів їх родин.
Стаття 34 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» чітко встановлює, що фінансування страхувальників - роботодавців здійснюється протягом 10 робочих днів від моменту подання заяви-розрахунку. Станом на 14 березня поточного року терміни здійснення фінансування Фондом скорочено до 5 робочих днів.
Сподіваємось на Ваше розуміння необхідності подавати заяви-розрахунки не рідше двох разів на місяць, а при можливості - по мірі надходження листків непрацездатності від застрахованих осіб. Нагадуємо, що відповідно до Закону документи для призначення допомоги розглядаються не пізніше десяти днів з дня їх надходження та допомога виплачується застрахованим особам у найближчий після дня призначення строк, установлений для виплати заробітної плати.
З метою виплати матеріального забезпечення застрахованим особам до закінчення І кварталу 2016 року, та запобігання створенню штучної заборгованості Фонду, звертаємось до Вас з проханням забезпечити невідкладну здачу працюючими виданих листків непрацездатності, їх своєчасний розгляд та подачу заяв-розрахунків до дирекції в термін до 24.03.2016. Це дасть змогу вчасно здійснити матеріальну підтримку працівників, які з певних обставин частково чи повністю втратили заробіток.
Водночас, треба своєчасно подати платіжні доручення до банківських установ для зарахування коштів на карткові рахунки застрахованих осіб.
З цих та інших питань Ви можете звернутися до спеціалістів дирекції за телефонами: м. Мена 2-14-08, 2-14-48; смт Сосниця - 2-36-72.


Менська міжрайонна виконавча дирекція
Чернігівського обласного відділення
Фонду соціального страхування
з тимчасової втрати працездатності

18 березня 2016
back