back

У місті проводили тепловізійне обстеження будинків

Сьогодні енергоадиторська компанія ТОВ з ІІ «Хенкель Баутехнік » за допомогою тепловізора проводила енергоаудит п’ятиповерхівки по вул. Суворова, 3 та двоповерхівки по вул. Армійській. Під час проведення тепловізійного обстеження були присутні міський голова Геннадій Примаков, заступник міського голови Скляр Інна, директор КП «Менакомунпослуга» Небера Олег та директор ОСББ «ДРУЖБА» Рогова Ольга.
Тепловізор - складний і доки ще досить рідкісний прилад, який дозволяє побачити візуалізовану теплову картину: куди і як йде тепло з будинку, де знаходиться "міст холоду", де зламався радіатор опалювання, тепла підлога або димар, а де будівельники забули покласти утеплювач або запінити укоси вікон. І усе це в реальному часі, без демонтажу і розкриттястін, підлоги і покрівель, без бруду і нервів. Ви отримуєте повну і зрозумілу, з вказівкою місць дефектів картину стану будинку .
При проведенні тепловізійного обстеження ми отримуємо:
- повну наочну картину ;
- загальну теплоізоляцію будови ;
- теплоізоляція стін;
- теплоізоляція вікон і дверей;
- стани утеплення горища і покрівлі;
- підлоги і фундаменту, цоколя;
- роботи і недоліків системи опалення,димарів;
- діагностикі системи електропостачання.
За допомогою тепловізора можна провести повну перевірку якості спорудження будинку перед його купівлею або прийманням в експлуатацію від підрядника, побачити і зрозуміти де ж втрачає тепло будинок і чи усе в порядку з інженерними системами.
На основі даного тепловізійного обстеження і буде встановлюватись необхідність тих чи інших заходів з енергозбереження.
У 2016 році в рамках ініціативи «Енергоефективність в Україні», за підтримки уряду Німеччини, планується провести комплексну модернізацію 25 багатоквартирних будинків в Україні. ОСББ «ДРУЖБА» по вул. Суворова, 3 під керівництвом голови ОСББ Рогової Ольги заповнили інвестиційну заявку на санацію даного багатоквартирного будинку. Термін подачі заявок вже закінчився, очікуємо на результат.


22 березня 2016
back