back

Про включення компенсації за невикористану відпустку в розрахунок допомоги по тимчасовій непрацездатності

Дуже часто до Менської міжрайонної виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надходять запитання від страхувальників щодо включення компенсації за невикористану відпустку в розрахунок допомоги по тимчасовій непрацездатності. Тому повідомляємо наступне.
Згідно п. 3 Порядку обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 № 1266 , середня заробітна плата для розрахунку допомоги обчислюється шляхом ділення нарахованої за розрахунковий період заробітної плати, на яку нарахований єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, на кількість календарних днів зайнятості , у розрахунковому періоді без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин.
Отже, якщо компенсація за невикористану відпустку нарахована у розрахунковому періоді, в якому застрахована особа відпрацювала повний місяць чи частково, то сума зазначеної виплати включається при обчисленні середньої заробітної плати для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах в повному обсязі.
Важливо! Місяці розрахункового періоду в яких застрахована особа не працювала з поважних причин , то дані місяці виключається з розрахунку разом з усіма виплатами.
За роз’ясненнями і консультаціями просимо звертатись за телефонами: м. Мена – 2-14-08, 2-14-48; смт Сосниця – 2-36-72.


Менська міжрайонна виконавча дирекція
обласного відділення Фонду
24 березня 2016
back