back

Допоможіть врятувати маленьке життя

До міської ради звернулися рідні маленького Павлика з проханням допомогти.


Горе до молодого подружжя Чоботів із Макошине прийшло невдовзі після радісної події. Спочатку раділи народженню синочка-первістка, а потім, як грім серед ясного неба, вдарила страшна звістка: їхній Павлик важко хворий.


Хлопчику було усього півроку, коли йому поставили діагноз: лімфобластний лейкоз. Врятувати дитину може лише вартісна операція з пересадки кісткового мозку і лікування у закордонній клініці. Власні ресурси родина витратила і просить небайдужих людей допомогти їм.


– Захворів онучок півтора роки тому, – витираючи сльози, розповідає його бабуся Світлана Леонідівна. – Піднялась температура, звернулися до лікарні. Там виявили, що гемоглобін у Павлика низький, запідозрили недобре. Потім була лікарня у Чернігові, довгі місяці лікування у столичному «Охматдиті». Ми не опускали руки і вірили, що все буде добре.


Грошей на лікування потрібно було багато. Рідні, друзі, знайомі, навіть родичі з Росії – усі допомагали, як могли. В інтернеті була розміщена інформація про хворобу Павлика Чобота, у людних місцях стояли скриньки для збору коштів для порятунку хлопчика.


Бабуся розповідає, що лікування дало результат, Павлик повернувся додому. Радості рідних не було меж! Сподівалися, що найстрашніше вже позаду, їхній любий хлопчик буде жити й рости на радість усім. Але через півроку хвороба повернулася. Аналізи показали, що лейкемія розвивається і далі.
По сьогоднішній час Павлик Чобот знаходиться на лікуванні у Центрі дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Лікарі винесли вердикт: необхідна трансплантація кісткового мозку, лікування за кордоном. На це, за попередніми підрахунками, необхідна астрономічна сума: 120–140 тисяч євро.
Звісно, у родини хлопчика, яка вичерпала усі ресурси за час попереднього лікування, таких грошей немає. Тож вони благають про допомогу і просять підтримки небайдужих людей. За кілька днів, 19 квітня, Павлику виповниться два рочки. Віриться, що він одужає!


Для тих, хто бажає допомогти цій родині, вказуємо рахунки, на які можна надіслати кошти.

Номер картки ПриватБанку : 5168757274934647.

Для установ, підприємств та організацій: МФО банку – 305299, код ЄДРПОУ банку – 14360670, рахунок одержувача – 29244825509100.
Матеріал та фото Ірини Примак
12 квітня 2016
back