back

Є з кого брати приклад

Благоустрій міста — це спільна справа. Жодний орган місцевого самоврядування не зможе досягти успіху, якщо його не буде підтримувати місцева громада. Так, у нашому місті, відповідно до рішень виконавчого комітету та розпоряджень міського голови проходять дні благоустрою   та День довкілля . Але жоден захід не може пройти без участі громади. Активна позиція кожного громадянина у такому питанні одразу призведе до поліпшення благоустрою у місті. І вже ми можемо спостерігати перші результати. Жителі вулиць та багатоповерхівок спільно прибирають територію. Як позитивний приклад хочеться відмітити вулицю Транспортну, а особливо жителів вулиці Довженка. Все почалося з ініціативи місцевих жителів та міського голови. І тепер ми маємо гарну вулицю, окрасою якої є голубі ялинки. Знаково, що практично з кожного будинку вийшов представник і зробив вклад у спільну справу. Встановлено сміттєві баки, а на згадку про спільну працю юні художники навіть зробили малюнок.


Злагодженість і бажання до покращення продемонстрували жителі в прибиранні кладовища на вул. 1-е Травня. Прибирати прийшли в основному жителі гурнівки, але долучилися і представники інших районів міста. Але факт залишається фактом, що даний район міста вміє згуртуватися навколо спільної справи.


Непогано себе зарекомендували і багатоквартирні будинки. Тут налагоджене прибирання протягом року. Є і креативні підходи: не виходиш на прибирання — роби фінансовий внесок.


Гарно виглядає вулиця Таращанська, де жителі ще до оголошення акцій з благоустрою розпочали активну роботу по впорядкуванню вулиці і тепер вона виглядає дуже веселою, є навіть будиночок для гри діткам. Цей приклад розпочала переймати і вул. Робоча, на якій з'явилася весняна лавка для сидіння.


По першому провулку Нове Життя місцеві вмільці облаштували гарну місцину біля річки, прикрасивши її плетінню і виробами з лози.


Приємно, що жителі міста хочуть покращення і не чекають доки хтось це зробить за них. Йдуть роботи по розчищенню порослі та прибиранню сміття по вул. Лермонтова. Дитячі садочки вже розпочали висаджування дерев і побілку бордюрів. По вулиці Шевченка декілька днів працювала важка техніка і розчистила земляні насипи, що утворювалися роками. Вивезений ґрунт було направлено на кладовища для підсипання могил. Продовжується прибирання території біля мосту. 23 квітня має відбутися масове прибирання міста, тож долучайтеся!


Зробимо місто чистим разом!

14 квітня 2016
back