back

Поки що попереджаємо — далі штраф!

Менська міська рада активно приступила до робіт з благоустрою міста. Проблем багато. І вирішити їх самотужки не можна. Тому 16 березня розпорядженням міського голови створено комісію у складі представників міської ради, поліції, екологічної інспекції, КП “Менакомунпослуга”. Відбуватимуться відвідування місцевих жителів і проведення профілактичної роботи.
Перші виїзди продемонстрували, що для багатьох громадян є новиною взагалі наявність Правил благоустрою в місті. Але це не чиясь видумка чи забаганка, дійсно в місті Мена з 2011 року діють дані норми, які прийняті відповідно до вимог чинного законодавства. Ознайомитися з такими правилами можна на офіційному сайті Менської міської ради. За порушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: для громадян становить від 340 до 1360 грн, а для посадових осіб та громадян суб'єктів підприємницької діяльності — 850 — 1700 грн. Поки що ми попереджаємо, але у разі ігнорування вимог по усуненню порушень Правил благоустрою — настане відповідальність згідно з вимогами чинного законодавства.
Так, найчастіше жителі міста здійснюють порушення у вигляді самовільного облаштування городів, пошкодження або знищення газонів, спалювання у не відведених місцях різноманітних відходів, трави, гілок, дерев, листя, здійснення написів на будівлях, викиданні рідких відходів на міські території та у водойми, торгівлі з рук, машин чи іншим чином у не відведених місцях. Заборонено й випасання худоби, птиці та вигулювання тварин у не відведених місцях. Часто громадяни встановлюють без відповідних дозволів та погоджень торгівельні лотки павільйони, кіоски. Лідерами такого собі антирейтингу є складання будівельних матеріалів, обладнання та конструкцій, піску, ґрунту, щебеню, палива під своїми дворами та викидання відходів, трави, гілок, деревини поза урнами і контейнерами для сміття. Набуває поширення негативна практика здійснювати ремонт, обслуговування та миття транспортних засобів, машин, механізмів у не відведених для цього місцях в тому числі на берегах річок, на вулицях, тротуарах, у парках і скверах,біля криниць та водозабірних колонок. Усе вище перелічене і є порушеннями правил благоустрою.
Давайте будемо дотримуватися Правил благоустрою і зробимо наше місто гарним та чистим!

14 квітня 2016
back