back

Щодо благоустрою місцевих кладовищ

Менська міська рада цього року дуже відповідально підійшла до питання прибирання кладовищ. Роботи розпочалися більш ніж за місяць до Пасхи і поминальних днів. І не даремно, адже встигнути потрібно дуже багато... Прийнято рішення не тільки декларувати, а й на власному прикладі демонструвати важливість такої роботи. Прибирають не лише працівники міської ради, але й депутати. Так, активну участь приймає депутатський корпус Менської міської ради, не залишилися осторонь депутат районної ради В.В. Гайдукевич та депутат обласної ради М.О. Бутенко. Приємно, що до такої праці долучаються цілими родинами.
Кожної суботи протягом квітня на міських кладовищах виконуються роботи з благоустрою. І вже є перші результати. На кладовищі по вул. Гоголя обновили паркан: доставили ряд секцій і розпочато фарбування. Видалено частину чагарників та аварійних дерев, робота в цьому напрямку триватиме й надалі.
На Гурнівці до впорядкування кладовища долучилося дуже багато громадян. Практично за кілька годин вдалося розчистити кладовище від чагарників, прибрано біля могил, вивезено сміття. Планується встановлення контейнерів для збору сміття. Але головне, що нарешті на кладовищі з'явиться паркан. Перші декілька десятків метрів вже встановлено і пофарбовано. Незабаром все кладовище буде загороджено.
Кипить робота і на центральному кладовищі. Звичайно, це місце для поховань є найбільшим, тому робота просувається не так швидко. На жаль, тут активність місцевих жителів не дуже висока. Основний тягар благоустрою взяло на себе КП “Менакомунпослуга” та небайдужі підприємці, які виділяють техніку для проведення видалення чагарників та інших робіт. Також на усі кладовища було завезено землю для підсипання могил.
До кінця місяця буде прибрано всі місця масових поховань, тому, користуючись нагодою, закликаємо всіх долучитися до прибирання.
Маштаби впорядкування кладовищ значні, але за активної участі громади це питання кількох годин, які не шкода витратити на благородну справу.

14 квітня 2016
back