back

Творчість і користь

DSCN5195До проекту вуличного освітлення вирішили приєднатися митці
Нещодавно у Менській міській раді відбулося засідання робочої групи по залученню новаційних ідей до інформаційної кампанії із висвітлення Проекту «Модернізація системи вуличного освітлення міста Мена».
Нагадуємо, що цей проект діє у нашому місті з минулого року, і передбачає кардинальну модернізацію мережі вуличного освітлення, заміну застарілих ліхтарів на енергоефективні світлодіодні. Загальний бюджет проекту складає 638 тисяч гривень, 500 тисяч з яких надав Європейський Союз.
Виявив бажання допомогти у добрій справі і знаний не тільки на Менщині, а й далеко поза її межами, народний майстер-гончар Олег Луцук.
Олег Станіславович запропонував створити серію гончарних виробів, які наочно демонструватимуть дружню допомогу ЄС для України. А також бажання українців приєднатися до сім’ї європейських народів, зробити свій дім сучасним і комфортним для проживання.
Один із задуманих виробів майстра — світильник на дві лампи або свічки, які символізують дружбу між ЄС та Україною. А надписи «Мена — ЄС» та «Світло буде!» пояснюють, що за Проект реалізується і де саме.
До речі, усі вироби Олега Луцука — ручної роботи, виготовлені за старовинними технологіями, часто в народному національному стилі.


Автор Анатолій ФУРМАН. Фото Алли Куліш.

26 квітня 2016
back