back

Акція «Маки Пам’яті»

фото макиГаслом заходів до Дня пам’яті і примирення та до Дня перемоги над нацизмом пропонується обрати гасло «Ніколи знову».
Символом – стилізоване зображення червоного маку. Видається логічним, щоб цьогоріч до Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні була продовжена акція «Маки пам’яті».
Дизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.


Акція «Маки Пам’яті» – 3 – 9 травня 2016 року.
Мета - поширення традиції використання стилізованого маку як символу пам’яті про тих, хто загинув в усіх війнах минулого.
В рамках акції сприяти виготовленню стилізованих маків та поширенню їх носіння на вшанування пам’яті про загиблих у війнах. Доцільно заохочувати громадськість до самостійного виготовлення та носіння стилізованих маків пам’яті – «Зроби мак пам’яті» - через створення відповідних роликів та інформаційних повідомлень. Важливо звернутися до медіа з пропозицією розмістити тематичні ролики про виготовлення стилізованих маків, а також щодо розміщення відповідної символіки у пам’ятні дні. А також організувати носіння державними службовцями стилізованого маку 3 – 9 травня.
28 квітня 2016
back