back

Європейський підхід

На менських вулицях з’явиться тисяча сучасних ліхтарів

А точніше, навіть більше — 1279. Набертає обертів другий етап проекту «Реконструкція вуличного освітлення в м. Мена», на реалізацію якого Європейський Союз надав півмільйона євро. Нещодавно відбулося засідання робочої групи з реалізації проекту, яка затвердила проектно-кошторисну документацію. Вже в серпні  на вулицях райцентру з’явиться спецтехніка і фахівці, які проводитимуть заміну застарілих світильників часів СРСР.


Засідання робочої групи відбулось у приміщенні міськради, адже координатором проекту є міський голова Геннадій Примаков. Були присутні директор грантового проекту Андрій Дуплечев, технічні експерти Сергій Єрмоленко і Олег Небера, бухгалтер Олександра Король, спеціаліст з комунікацій Анатолій Фурман. В режимі онлайн взяли участь в обговоренні заступник директора проекту Євгеній Фофонов, енергоменеджер Валерій Попель та фінансовий менеджер Віктор Нестеренко.


Також був запрошений директор ТОВ «ЕСКО Енерго інвест» і спеціаліст по авторському нагляду Андрій Удовик.


Представники робочої групи розглянули ряд пропозицій щодо оптимізації кошторису, врахували курсові ризики, обговорили організаційні питання та відкоригували проектно-кошторисну документацію. Проект направлено на експертизу.


На реалізацію другого етапу — встановлення сучасних світильників, заміну кріплень та мережі - буде використано понад дев’ять мільйонів гривень.


Матеріал та фото Анатолій ФУРМАН





13 травня 2016
back