back

Менську молодь цікавить майбутнє міста

У рамках проекту «Мена очима дітей» міський голова Геннадій Примаков та  журналіст Анатолій Фурман провели зустріч зі старшокласниками районної гімназії. Особливий інтерес юнацтва викликали плани розвитку міста та реалізація проекту «Реконструкція вуличного освітлення в м. Мена».


Сучасне підростаюче покоління українців приємно дивує своєю толерантністю. креативністю, патріотизмом, бажанням брати активну участь у розвитку своєї держави, краю, міста.


Молодь, присутня на зустрічі, уважно слухала розповідь міського голови про цілу низку проектів перетворення Мени у сучасне і комфортне містечко: реконструкцію міського пляжу, встановлення нових дитячих  і спортивних майданчиків, облаштування місць для відпочинку та майбутніх туристичних маршрутів, методи захисту оточуючого середовища.


Геннадій Анатолійович більш детально зупинився на одному із найбільш масштабних проектів - реконструкції вуличного освітлення, яка проводиться за підтримки Європейського Союзу. Адже, із необхідних для його втілення в життя 680 тисяч євро, 500 тисяч надав саме ЄС.


Із цікавістю старшокласники сприйняли інформацію про становлення та сучасність Європейського Союзу, його символіку, загальнолюдські цінності. Вони довідались, що його девіз - «Єдність у різноманітті» - означає те, що завдяки ЄС мешканці європейських країн поєднуються у співпраці заради миру і добробуту, а численні культури, традиції та мови держав Європи є безцінним активом цього континенту.


Взагалі зустріч пройшла у стилі невимушеної бесіди: юнаки і дівчата задавали питання, озвучували власні пропозиції з розвитку своєї малої батьківщини.






17 травня 2016
back