back

Менський міський голова Геннадій Примаков взяв участь у семінарі з лідерства “Мери — лідери змін” у Києві

   18-19 травня 2016 року у місті Київ пройшов семінар з лідерства "Мери - лідери змін". Семінар провів Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи в рамках проекту “Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні” та плану дій Ради Європи для України на 2015 — 2017 роки.


Учасниками заходу були міські та селищні голови України, члени Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Місто Мена представляв міський голова Геннадій Примаков. Місто Корюківку представляв міський голова Ігор Матюха, смт Сосницю – селищний голова Андрій Портний та інші.


Під час семінару учасники обмінялись досвідом з українськими та іншими європейськими колегами з питань місцевого самоврядування, зокрема щодо визначення та впровадження успішної місцевої політики, планування в контексті стратегічного бачення, ефективного залучення громади.


 Протягом двох днів роботи семінару учасники слухали промови експертів та фахівців про реформу місцевого самоврядування в Україні та в інших країнах Європи, що означає бути мером, про етику в органах місцевого самоврядування, спільне прийняття рішень, управління через лідерство: стратегічне планування та побудова довіри і спільних цінностей. Опісля кожного виступу відбувалася дискусія стосовно основних проблем та викликів, з якими учасники стикаються з часу свого обрання на посаду, позитивних моментів, які приносять задоволення в роботі, а також щодо впливу реформи місцевого самоврядування на місцеву владу в Україні.


   Перед присутніми виступили представники Ради Європи, були й мери двох міст з Нідерландів та зі Словенії, інші фахівці у галузі місцевого самоврядування.







 
23 травня 2016
back