back

Менський проект — наймасштабніший

В місті Мена Чернігівської області з 2015 року реалізується проект «Реконструкція вуличного освітлення», на втілення якого Європейський Союз виділив левову частку необхідних коштів, – 500 тисяч євро. Це один з наймасштабніших нині діючих проектів такого типу на теренах колишнього Радянського Союзу.


– Подібні проекти на даний час діють в Білорусі, Молдавії, Грузії, Вірменії та шістьох  містах України, – констатує менський міський голова Геннадій Примаков. – Але наш проект наймасштабніший за кількістю сучасник світильників, які за допомогою наших європейських друзів прийдуть на заміну застарілим.


Адже в білоруському Полоцьку проведуть заміну 900 вуличних ліхтарів, в українському Самборі — 690, в молдавських Окниці, Сороці і Кантемирі — 710, а в Мені щонайменше  1403.


- Минулого року в нашому місті вже встановлено 124 нові світлодіодні ліхтарі, продовжує розповідь Геннадій Анатолійович. - Усе зроблено на дуже високому рівні: відповідно до європейських вимог, технічного і авторського нагляду. Цьогоріч ще 1279 сучасних світильники прикрасять вулиці Мени, додаючи місту європейського шарму та комфорту його жителям.

26 травня 2016
back