back

Джерела доходів населення області в ІV кварталі 2015 року

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у IV кварталі 2015 року середньомісячні сукупні ресурси домогосподарств Чернігівщини становили 5651 грн. Доходи одного жителя області в середньому склали 2943 грн.


         Переважна більшість доходів середньостатистичної сім’ї області – це грошові надходження, основною складовою яких залишаються оплата праці – 38% та пенсії – 23%.


Значною підтримкою для жителів області були надходження від особистого підсобного господарства та самозаготівель, які становили десяту частину всіх доходів. Частка соціальних допомог та допомоги від родичів та інших осіб грошима та продуктами харчування в бюджеті домогосподарства склала по 8% кожна. Використані заощадження, позики, повернені домогосподарству борги     склали 1%.


В Україні середньомісячні сукупні ресурси одного домогосподарства становили 5701 грн. Найвищі середньодушові сукупні доходи, як і раніше, мали жителі м.Києва , що на 17% перевищує аналогічний показник пересічного українця , найнижчі – жителі Рівненської області      .


 

Головне управління статистики у Чернігівській області

 
10 червня 2016
back