back

Відбулося відкриття X міжнародної конференції Асоціації «Енергоефективні міста України»

               img_7908_novyy_razmer


       13 червня 2016 року міський голова Геннадій Примаков прийняв участь у X міжнародній конференції Асоціації «Енергоефективні міста України» “Угода мерів: нові горизонти та можливості”. Усього у заході взяло участь близько 250 учасників. 


    Модератором заходу був Луцький міський голова Микола Романюк. Під час відкриття конференції виступили експерт з енергоефективності від Європейської Комісії Групи підтримки Євросоюзу для України Кжиштоф Герульський, керівник проекту GIZ «Енергоефективність у громадах» Крістіана Хагенедер, керівник проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Діана Корсакайте, керівник проекту Міжнародної Фінансової Корпорації «Енергоефективність у житловому секторі України» Софія Лінн, керівник команди проекту ЄС «Угода Мерів-Схід ІІ», старший проектний менеджер Асоціації «Енерджі Сітіз» Крістоф Фрерінг, заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, міський голова Долини, президент Асоціації «Енергоефективні міста України» Володимир Гаразд, старший інвестиційний менеджер фінансової корпорації НЕФКО Амунд Бейтнес, почесний президент Асоціації «Енергоефективні міста України», перший віце-президент Клубу мерів України Олександр Мазурчак.


img_7920_novyy_razmer_0

         Кжиштоф Герульський у своєму виступі акцентував, що цього року на міжнародну конференцію Асоціації «Енергоефективні міста України» прибуло значно більше учасників, що свідчить про її актуальність. Важливо, що проблему почали вирішувати не тільки на державному, а й на локальному рівні. Закон України про децентралізацію влади тільки сприятиме запровадженню енергоефективних заходів. Він також говорив і про важливість створення в Україні Фонду енергоефективності.


           Потім розпочалося перше пленарне засідання “Виклики для провадження енергетичних реформ в Україні”. У другій половині дня - пленарне засідання “ Угода мерів 2020-2030” та Панельні дискусії: “Енергетичне та мережеве партнерство для підсилення Угоди мерів”, “Програми та проекти підтримки Угоди мерів 2020-2030”. Заходи продовжаться і завтра.

13 червня 2016
back