back

Щоб і Мена стала енергоефективною


энергетика борд1


Цьогоріч наше місто вперше в своїй історії долучилося до відзначання Європейського тижня сталої енергетики. Мета заходу — допомогти людям навчитися заощаджувати енергію та кошти. Із 13 по 16 червня проходили різноманітні заходи, долучитися до яких та отримати цікаву інформацію чи сувенір на пам’ять могли всі бажаючі дорослі і діти.


Що за свято?


Європейський тиждень сталої енергетики – це ініціатива Європейського Союзу, започаткована 2006 року. Відтоді з року в рік до святкувань долучаються сотні учасників – як прості громадяни, так і різноманітні організації та інституції. Заходи, що відбуваються в рамках Тижня, сприяють поширенню найкращих практик, надихають на нові ідеї та об’єднують задля досягнення завдань ЄС щодо зменшення енергоспоживання та запобігання змінам клімату. У 2011 році до Тижня сталої енергетики вперше долучилася і Україна.


DSC270


Цьогоріч заходи по всій державі відбулися з 13 по 17 червня. Шостий рік поспіль Представництво ЄС в Україні разом зі міжнародними та українськими партнерами запрошує громадян відвідати заходи Тижня у різних містах по всій країні. Організатори вкотре нагадають громадянам про те, як зменшити споживання енергії у повсякденному житті.



І ми — не гірші



У нашому місті Європейський тиждень сталої енергетики хоч і відбувся вперше, та перший млинець не видався глевким. Відбулая низка вуличних акцій, тематичні виставки, квести та презентації.


        Exif_JPEG_420   DSC_9396  Exif_JPEG_420


Відкрила заходи своїм виступом заступник міського голови Інна Скляр. Вона розповіла, що являє собою Тиждень сталої енергетики, повідомила про реалізацію у нашому місті проекту «Модернізація системи вуличного освітлення міста Мена». Розрахований він на 2015-2017 роки. Загальний бюджет 638 тисяч євро. З них 500 тисяч - це грант ЄС, ще 138 тисяч співфінансує місцевий бюджет: міська, районна і обласна ради. Завдяки цьому проекту планується замінити 1400 вуличних світильників на сучасні.


Меняни та гості міста мали змогу приєднатися до мото-велопробігу «Заряджайся позитивом», дізнатися як заощаджувати енергію та захищати довкілля — безкоштовно роздавалася інформаційна література, ознайомитися зі зразками енергозберігаючих будівельних матеріалів, відвідати виставку виробів, отриманих унаслідок вторинної переробки побутових відходів.


DSC_9469


DSC_9473


 

Для керівників ОСББ проведено семінар на тему «Сучасне законодавство в галузі створення та розвитку ОСББ», працював консультаційний пункт «Будь енергоефективним», працівники КП «Менакомунпослуга» інформували відвідувачів з питань сортування сміття.


DSC_9515


DSC_9513 DSC_9524


Багато заходів було передбачено для юної аудиторії. Діти брали участь у навчальних іграх, конкурсах та екоквестах, флеш-мобі «Увімкни Сонечко», екскурсії «День відкритих дверей в Менському РЕМ». Найбільш активні отримали солодкі призи та корисні сувеніри.


DSC_9408


DSC_9411


DSC_9412



DSC_9413


DSC_9414



DSC_9419


В організаці Європейського тижня в нашому райцентрі брали участь міська рада, громадські організації «Менська сотня» та «Цивільний корпус «АЗОВ», КП «Менакомунпослуга», ЦКДМ, «Молодіжна міська рада»,Менський РЕМ, волонтери.


DSCN5778


DSCN5786


DSCN5820


DSCN5822


DSCN5878


Під час проведення Троїцького ярмарку бажаючі змогли ознайомитися з корисними порадами для збереження енергії.


Заходи зі сталої енергетики прийшлися до душі менянам і вже лунали заклики щодо продовження таких цікавих, а головне корисних акцій!

21 червня 2016
back