back

Після навчання важливо поділитися отриманими знаннями для їх реалізації

DSCN6010


5-7 липня цього року я мала честь прийняти участь у регіональному семінарі для молодих місцевих лідерів з розвитку місцевої та регіональної демократії. Якщо чесно, заповнюючи анкету, побоювалася, що не потраплю в число учасників, адже це досить високий рівень, але мене було відібрано і я протягом трьох днів долучалася до європейського досвіду.


DSC_4696


Семінар проводився Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи в рамках проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні» та Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017р.р. Головна мета: обмін між молодими політичними лідерами України як між собою так і з представниками країн Європи у розвитку демократії. Було зібрано представників Чернігівської, Волинської, Рівненської та Сумської областей.


DSC_4470


На семінарі розглядалося велике різноманіття тем, які презентували представники Вірменії, Албанії, Фінляндії, Литви та України. Зокрема обговорювались принципи Європейської хартії з місцевого самоврядування, актуальний стан місцевої та регіональної демократії в Україні та роль Ради Європи, етика в органах місцевого самоврядування та антикорупційні дії, міжнародний досвід місцевої демократії в громадах на прикладі європейських країн.


DSC_4330


DSC_5090


Отримані знання і знайомства я планую використати для покращення ситуації у нашому місті. Планів дуже багато і тому повернувшись в першу чергу я поділилася здобутками із міським головою і отримала підтримку у реалізації своїх задумок. Так, вже розпочинається робота з покращення місцевої демократії через проведення ряду інформаційних та просвітницьких заходів, роботи над етичним кодексом, активізації та систематизації роботи молодіжної ради. Також прийнято рішення про проведення в жовтні європейського тижня місцевої демократії в м. Мена.


DSCN6013


А головний меседж: є багато практик, які можна запровадити в нашому місті, щоб воно розквітало і долучалося до позивного європейського досвіду. Єдине, що хочеться — залучення ширших верств населення, активізації громадськості.


Міська рада відкрита до спілкування, давайте розвиватися разом!


Заступник міського голови з питань


діяльності виконавчого комітету Інна Скляр

09 липня 2016
back