back

За інформацією Головного управління статистики в Чернігівській області

124163


Упродовж січня–червня 2016р. підприємства Менського району реалізували промислової продукції на 193 млн.грн, або 2% від загального обсягу реалізації області.


Найвагомішу частку продукції реалізували підприємства з виробництва харчових продуктів і напоїв.


У розрахунку на 1 особу населення району обсяг реалізації склав 5226 грн .


Більше, ніж рік тому, вироблено свіжого чи охолодженого м’яса великої рогатої худоби та свинини, ящикових піддонів; менше – жирних сирів, безалкогольних напоїв, окремих видів одягу.


Сім’ї Чернігівщини


За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств на Чернігівщині проживає 443,4 тис. домогосподарств , з яких 60% – у міських поселеннях.


Серед регіонів найбільше міських домогосподарств у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській та Запорізькій областях – від 85% до 77%. У Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Вінницькій та Рівненській областях переважають сільські домогосподарства .


Середній розмір домогосподарства в області становить 2,31 особи . Як для України в цілому, так і для Чернігівщини найбільш характерними є домогосподарства, що складаються з двох осіб . Одинаків в області – 29% , великих родин, в яких чотири і більше особи – 16%. Найнижча частка одинаків у країні та найвища частка домогосподарств із чотирьох осіб і більше в Закарпатській області.


Майже в третині домогосподарств Чернігівщини є діти до 18 років. Із числа домогосподарств із дітьми 22% належить до неповних сімей . Переважна більшість таких домогосподарств має у своєму складі одну дитину, 8% – дві. Серед регіонів найбільша частка неповних родин проживає в Дніпропетровській області , а найменша – у Волинській .


Сім’ї з дітьми


За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, кожна третя сім’я Чернігівської області має у своєму складі дітей віком до 18 років. Переважна більшість з них виховує одну дитину, кожна десята – дві дитини і лише 0,5% – троє дітей і більше. Майже кожна п’ята родина – неповна . В Україні частка домогосподарств із дітьми становила 38%, найвища вона в Закарпатській та Чернівецькій областях .


Серед домогосподарств із дітьми значна частина має дітей у віці 7–13 років, 35% сімей виховує дітей у віці 3–6 років. Кожне четверте домогосподарство має у своєму складі дітей у віці до 3 років та 6% – у віці 14–17 років.


Умови та рівень життя домогосподарств значною мірою залежать від кількості дорослих осіб у їх складі. Майже дві третини домогосподарств із дітьми мають у своєму складі двох дорослих осіб, біля третини – трьох і більше, складаються лише з дітей та непрацюючих пенсіонерів – 3% родин.


Споживання продуктів харчування


населенням області у 2015 році


За розрахунками Державної служби статистики України в середньому у 2015 році пересічний чернігівець вжив 46 кг м’яса та м’ясних продуктів , 239 кг молока та молочних продуктів , 274 яйця , 113 кг хлібних продуктів , 173 кг картоплі , 170 кг овочів , 43 кг плодів та ягід , 8 кг риби та рибних продуктів , 12 кг олії , 39 кг цукру .


Порівняно з 2014р. споживання олії, плодів та ягід, цукру майже не змінилося. Менше вживали чернігівці хлібних продуктів , молока , мяса , риби та картоплі , яєць . Показники споживання овочів зросли на 2 кг.


За рівнем споживання молока та молочних продуктів Чернігівщина займає 3 місце в Україні, хлібних продуктів – 4, цукру – 5, картоплі – 6, а овочів – 10, риби – 13, яєць – 17, олії – 18, м’яса та м’ясних продуктів, плодів та ягід – 19.


Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила 2971 ккал при середній по Україні – 2799 ккал.


Головне управління статистики у Чернігівській області

10 серпня 2016
back