back

У Мені розпочався Європейський тиждень місцевої демократії

ievropeysk_tizhden_miscevoyi_demokratiyi_0


Відповідно до Указу Президента України «Про Європейський тиждень місцевої демократії» №922/2007 від 27.09.2007 року офіційний старт Європейського тижня місцевої демократії відбувся 15 жовтня 2007 року під час проведення у Валенсії 15-ї сесії Конференції європейських міністрів, відповідальних за місцеве і регіональне управління.


Європейський тиждень місцевої демократії є щорічною європейською подією, що включає одночасно національні і місцеві заходи, які проводяться місцевими органами влади всіх держав-членів Ради Європи для поширення інформації про місцеву демократію і сприяння ідеї демократичної участі на місцевому рівні.


Наше місто вперше долучилося до цього заходу. Тема Європейського тижня місцевої демократії в 2016 році - «Жити разом у культурно різноманітних суспільствах: повага, діалог, взаємодія». Вже розпочато конкурси малюнків, творів та плакатів, заплановано інформаційні заходи для дитячих садочків, налагоджено співробітництво з євроклубом Менської районної гімназії, підготовано тематичні зустрічі та дні відкритих дверей.


Заходи ЄТМД проводяться у тиждень, що включає 15 жовтня - дату відкриття до підписання Європейської хартії місцевого самоврядування у 1985 році. Для досягнення якомога більшої ефективності кампанії заходи ЄТМД можуть також проводитися й протягом року.


 
10 жовтня 2016
back