back

Першокласники прийняли участь у Європейському тижні місцевого самоврядування

8150_html_m58b9a765-jevro-tyzhdenЗаступник міського голови з питань діяльності виконавчого комітету Інна Скляр  в рамках реалізації Європейського тижня місцевої демократії завітала до учнів першого класу. Цього дня дітлахи отримали багато інформації про місцеву демократію. В ігровій формі школярі дізнавалися: хто такі депутати, мер, чим вони займаються і що таке муніципалітет. Під час спілкування ділахи ділилися своїми планами на майбутнє. Приємно, що багато бачать себе педагогами, лікарями та поліцейськими, але були і несподівані відповіді. Так, в класі знайшлися бажаючі стати науковцем і космонавтом. Не обійшлося і без президента та мера.


Дітки спробували себе в ролі виборців, робили свій вирбір щодо правильного та економного використання ресурсів. Школярі наввипередки розповідали, що слід вимикати світло, закривати крани  водою, не вмикати несправні прибори тощо.


За короткий проміжок часу діти дізналися що таке Європейський союз, побачила як виглядає його прапор і що символізують зірки на ньому.


 

dscn6699
12 жовтня 2016
back