back

Засідання молодіжної ради "Living together in culturally diverse societies: respect, dialogue, interaction"

dscn6718Відбулося засідання молодіжної ради присвячене реалізації Європейського тижня місцевої демократії в місті Мена. Як відомо цього року заходи проходять під гаслом "Living together in culturally diverse societies: respect, dialogue, interaction" - "Жити разом у культурно різноманітних суспільствах: повага, діалог, взаємодія".


Засідання розпочав Геннадій Примаков, який розповів про місцеве самоврядування та особливості нашого міста. Міський голова закликав молодь до активності і діалогу. У невимушеній атмосфері  Геннадій Анатолійович подякував хлопцям і дівчатам за участь у дородчому органі і бажання змінювати місто на краще. Мер розповів про  плани на майбутнє і бажання зробити Мену привабливою для туристів.


Після надихаючої розповіді міського голови розпочалась друга частина засідання - практичне застосування знань з місцевої демократії. Першим кроком було створення громади та обрання мера, вигадування бренда.


dscn6719


Лідерами громад стали Василець Тетяна та Нагорний Роман, які розповіли про свої команди і яскраво презентували свої напрацювання.


  dscn6721         dscn6720


Команди змагалися у знаннях місцевої демократії, відчули себе в ролі бенефіціарів та грантодавців. Також в одному з конкурсів довелося вирішувати що важливіше: збудувати хімічний завод і забезпечити громаду робочими місцями або зберегти екологію та шукати альтернативний варіант бюджетонаповнення.


dscn6731                dscn6725


Останнє завдання проявило вміння новоутворених територіальних громад доходити порозуміння та діяти спільно. Кожна з команд створила малюнок, на якому візуалізувала поняття "демократія".


dscn6730              dscn6729


Ось такі картини вийшли у команд.


13 жовтня 2016
back