back

Учні школи Шевченка опановували основні поняття місцевої демократії

dscn6729У школі імені Т.Г. Шевченка відбулася зустріч під гаслом «Жити разом у культурно різноманітних суспільствах: повага, діалог, взаємодія». Захід пройшов у рамках Європейського тижня місцевої демократії. Під час знайомства кожен учасник на папірці створив свій образ і презентував його іншим. Окрім цього ділилися своїми мріями про майбутнє. І врешті-решт погодились, що всі дуже різні, але потрібно поважати один одного, розуміти та активно використовувати діалог.


Учні восьмих класів створили дві громади та шляхом голосування обрали свого лідера. Під час виконання завдання діти дізналися про існуючі способи голосування та на практиці спробували обрати найзручніший для себе.


Школярі вигадували власні герби і презентували вигадані громади. Після цього розпочали виконувати завдання спрямовані на поглиблення знань з місцевої демократії і в цьому учасникам завжди допомагав прапорець Євросоюзу.


Діти спробували себе в ролі грантодавців і бенефіціарів: презентували ідеї для отримання грантів. До речі, виявилося, що учасників хвилюють дуже важливі проблеми: допомога малозабезпеченим верствам населення, благодійництво, освіта, екологія.


Жваве обговорення викликало питання принципів місцевої демокртаії. Учасники не змогли дійти єдиної думки щодо того, який з принципів є найголовніший. Але в рамках діалогу було прийнято рішення, що кожен з принципів є важливим і необхідним для існування місцевого самоврядування.


Не обійшлося і без завдань на екологічну тематику. Так, діти розповідали про відновлювальні джерела енергії та роздумували над питанням утилізації відходів.


На завершення - зробили спільне фото.


dscn6717 dscn6720 dscn6732 dscn6738 dscn6744 dscn6746
19 жовтня 2016
back