back

Міжнародний день волонтерів

volonter

Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку — повна назва цього свята, що відзначається з 1985 року.


Генеральна Асамблея ООН ухвалила рішення у спеціальній резолюції на 40-й сесії у 1985 році. Дату святкування обрали 5 грудня.


У своїх щорічних посланнях з нагоди Дня волонтерів Генеральний секретар ООН високо оцінює роль і значення волонтерів незалежно від того, який конкретно діяльністю вони займаються.


Генеральний секретар також закликає уряди створювати більше можливостей для добровольців в ім’я розвитку.


ООН закликала держави здійснити заходи з метою підвищення поінформованості про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей в усіх сферах діяльності пропонувати свої послуги в якості волонтерів як на батьківщині, так і за кордоном.


Волонтери - це люди, які свій вільний час витрачають на благо суспільства.


У всесвітній декларації Волонтерів сказано, що вони мають право присвячувати свій талант, час, енергію індивідуальним і колективним акціям, не очікуючи винагороди.


У зв’язку із подіями останніх років в Україні святкування цього дня набуло дуже широкого загалу, адже військові волонтери відіграють величезну роль у суспільстві сьогодення. Також в Україні дуже поширене волонтерство у сфері допомоги онкохворим, та дітям, позбавленим батьківської турботи — мешканцям дитячих будинків.

05 грудня 2016
back