back

14 грудня в Україні відзначають День учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

3-img_7599



День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС щорічно відзначається в Україні 14 грудня - у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Офіційно цей день встановлений указом Президента України «Про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» від 10 листопада 2006 року № 945/2006.

Ми віддаємо шану всім тим, хто ціною власного здоров'я й життя захистив нас і увесь світ від наслідків Чорнобильської катастрофи. Низький вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків аварії. Вічна пам'ять і шана тим, чиє життя обірвав смертоносний атом. Щиро бажаємо ввам міцного здоров'я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя, уваги держави і шани вдячних поколінь.


З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС представники Менської міської ради, громадськість, військовослужбовці Менського РВК,працівники Менського РВ  Управління ДСНС  України в Чернігівській області, ветерани-учасники ліквідації наслідків аварії, вдови загиблих та померлих ліквідаторів поклали квіти та вінки до підніжжя пам’ятного знаку ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.


Перед присутніми виступили голова райдержадміністрації Валерій Щукін, заступник голови міської ради Інна Скляр, голова районної організації Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Валентин Зимницький.


Для учасників зібрання працівники районної бібліотеки підготували мітинг-реквієм. Хвилинною мовчання було вшановано загиблих та померлих геоїв-рітівників.


Настоятель Свято-Троїцького храму отець Василь відправив поминальну панахиду.


За сумлінне виконання громадянського обов’язку, активну громадську діяльність ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС було вручено Почесні грамоти.


 


5-img_7605


14-img_7626

14 грудня 2016
back