back

18 грудня відбулося феєричне відкриття новорчіної екоялинки

dscn7169


18 грудня відбулося урочисте відкриття новорічної екоялинки. Свято супроводжувалось масою несподіванок і подарунків, але про все по черзі.


Так, з 13 години запрацював артмайданчик, де кожен бажаючий під керівництвом неперевершеної Наталії Карпенко, зміг долучитися до створення петриківського розпису. Це був момент, коли кожен міг передати до Господа через мистецтво свої бажання.


dscn7146


А ті, хто не виявив в собі творчих здібностей, змогли прикрасити головною ялинку зірочкою з власним ім’ям. Дітлахам така ідея припала до душі і нижні гілочки отримали нові прикраси. Виготовлення зірочок тривало протягом тижня. Хочеться подякувати Менській міській молодіжній раді та  Олені Гамениці.


Запрацювала фотозона. Це можливість зробити на згадку фото «у найкращому місті». Також усі бажаючі фотографувалися біля еко-входу  в містечко. Напис «2017» користувався популярністю серед дорослих та малечі. Розважали всіх і переодягнені персонажі, які роздавали цукерки і гралися з дітками.


dscn7121


Також  не давали змерзнути запальні аніматори, які проводили з дітками різноманітні конкурси, співали, танцювали і дарували масу емоцій. Кожен бажаючий зміг спробувати свої сили на величезній сцені і продемонструвати свою спритність.


dscn7150


Але найбільшою популярністю користувався будиночок Святого  Миколая. У цю хатинку була постійна черга із чемних діток, які розповідали віршики, співали пісні і писали пісні. Усього до Миколая завітало більше 700 дітлахів і кожен отримав невеличкий подарунок. А почесну місію улюбленця дітей запропонували і радо виконали отець Михайло та отець Василь, також до цієї справи долучився і міський голова.


dscn7158


dscn7157 dscn7159


dscn7113


Окремо хочеться наголосити на оформленні містечка. Цьогоріч це була нова композиція. Менська міська рада придбала нові альтанки, КП  «Менакомунпослуга» створила незабутній декор з екоматеріалів. Адже концепція проведення заходу – це перехід до енергоефективності і екологічності. Декорації виготовлені із сіна, соломи та деревини – це перший крок до відмови від пластику. На такий посил відгукнулося чимало місцевих жителів, які виготовили новорічні прикраси із як то кажуть вже відпрацьованих матеріалів: пластикових плашок, дисків тощо. Особливо хочеться відзначити композицію колективу Менського районного суду. Це було щось казкове і неперевершене. Як із сторінок новорічної казки на столі з’явилися новорічні будиночки, черевички і смачнючі горішки із згущеним молоком. Композицію прикрашали різноманітні елементи декору, продумані до тонкощів. Біля даної альтанки хотілося простояти вічність. А дітлахи з радістю пригощалися смаколиками.


dscn7088


Щодо самої ялинки і її прикрас. Так, цьогорічна красуня дивує величиною – більше 20 метрів. Щодо похиленості стовбура, то слід відзначити, що дерево виросло в місті біля будинку і вже становило загрозу пошкодження покрівлі, тому вибір саме цієї ялинки був викликаний бажанням допомогти не зруйнувати житловий будинок. До того ж власник дерева – Володимир Михуля подарував місту дане дерево безкоштовно. Прикраси – вироби жителів міста, які відгукнулися і вирішили підтримати концепцію екоялинки. Так, це вироби з пастикових пляшок у вигляді різноманітних метеликів та дзвіночків, є на ялинці і півники з янголами, бантики, шари та всілякі творіння. Особливо хочеться відзначити майстерність Юлії Лісової, яка однією з перших підтримала акцію і принесла величезний пакет з цікавих виробів в основі яких пластикові пляшки. Також вже в котре до місцевих заходів долучився гурток «Сувенірний» будинку школяра. Не вперше приймають участь і наші школярі Віра Повітко, Кіра Повєтко, Нагорна Сніжана, Діана Москальчук, Аня Гамениця, Михайленко Вікторія. Приємно, що і в дитячих садочках дітки захотіли прийняти участь і на нашій ялинці є іграшки від ДНЗ «Сонечко». Виробів виявилося так багато, що нагородження довелося перенести і кожному переможцю буде особисто вручено подарунки.


Але не єдиним декором відзначився захід. Концертна програма складалася з двох відділень. Перше відкрила чудовою піснею Ольга Квятковська з янголятами. А далі ведуча Світлана Шелудько подарувала справжню казку. Звісно, їй заважали це робити суперактивні і непосидючі чортики, але добро завжди перемагає і навіть ці пустунчики перевиховалися за що їм Святий Миколай разом з міським головою подарували солодощі.


dscn7122


Відбулося нагородження кращих спортсменів 2016 року, які отримали грошові премії за перемоги в обласних та всеукраїнських змаганнях по 300 та 500 грн. відповідно. А Майстренко Вікторія за перемогу  у відкритій першості м. Лейпцих отримала   1000 грн. Такі приємні подарунки стали можливими завдяки запровадженій міськими депутатами програмі підтримки фізичної культури і спорту на 2016 рік.


На сцені було жарко від позитиву і гарних виступів а подивитися було на що. Так, вже традиційною візитівкою нашого міста є колектив «Фієста» та «Домісольки». Завдяки роботі неперевершених Анжели Цигипи та Альони Дробиш ми маємо справжню гордість і щоразу спостерігаємо за справжніми перлинами.


dscn7140Приємно, що на запрошення відгукнувся колектив з с. Феськівка «Феєрія». Тріо акробатів виробляли чудові трюки і демонстрували високий професіоналізм. Дебютував на сцені гурток «Театральний» будинок школяра. Дітки зачитали листи Святому Миколаю.


Усі дітки, які виступали на сцені отримали солодкі подарунки від помічника Святого Миколая – Геннадія Примакова. Завершив першу частину Святий Миколай, якого неперевершено зіграв Олексій Бакута.


А після міні-діско на сцені розпочалася друга частина святкового дійства. Її розпочала запальна Дар'я Москаленко, вона запросила запалити ялинку міського голову та почесного гостя заходу – народного депутата України від радикальної партії Олега Ляшка – Олега Купрієнка. Ялинка засяяла вогнями і в цей час пролунав святковий феєрверк, який символізував перемогу сил добра над злом, поглинання всіх негараздів і надію на гарний прийдешній рік. А після цього на сцені почали виконуватися бажання. Так, учасники молодіжної ради, які заздалегідь написали листа святому Миколаю отримали свої омріяні подарунки.  Особливо цього моменту чекала Тетяна Варушичева, яка дуже чекала на собаку і на сцені її бажання здійснилося – дівчинка отримала довгоочікуваного чорного вуханя.


dscn7197


Радували своїми піснями колектив «Мелодія» та представники с. Дягова.


Також відбулося нагородження кращих з кращих, всіх, тих, хто допомагає нашому місто, робить його кращим і прагне змін. На згадку кожен з домінантів отримав унікальну статуетку із зображенням герба міста.


Не пройшло свято і без несподіванок. Учасники міської ради нагородили власноруч виготовленими відзнаками міського голову Геннадія Примакова, секретаря ради Оксану Півень, заступника міського голови Інну Скляр та начальника загального відділу Олену Гаменицю. А Ірина Уткіна подарувала Менській міській раді вишиту ікону Миколи Чудотворця.


На завершення був вибуховий та феєричний виступ гурту з м. Чернігів «Hit of band». Пісні були на різний смак. А погода якраз для танців.  Пісню «Земля в ілюмінаторі» підспівував майже увесь центр міста, а під кавер-версії пісень «Океану ельзи» деякі навіть плакали. В перерві свої музичні вітання передали Леся Бикова та  Олексій Бакута.


Захід закінчився на позитивній ноті, бажаючі могли ще танцювати під святкову дискотеку. Вражень море – а головне, що свято пройшло в  приємній атмосфері і за величезної підтримки СК  «Авангард», ТОВ «Нептун», ПАТ «Мена ПАК», ПП  «Менський аграрник», ТОВ «Олстас Льон», КП «Менакомунпослуга», ФОП «Розя», народного депутата  України Олега Васильовича Купрієнка.


Окремо хочеться відзначити наших гостей з Вінниці, які привезли просто величезну сцену гарний звук та чудове освітлення.


Свято вдалося на славу, а головне, що дітлахи долучилися до казки і отримали частинку дива. Приємно, що не тільки діти раділи святу, алей дорослі створили величезний хоровод, в якому взявшись за руки більше 150 осіб танцювали навколо ялинки. О це так єдність!


dscn7169

21 грудня 2016
back