back

Не спалюйте сухе листя і траву!



Весна порадувала першими теплими днями. Але замість того щоб вдихати на повні груди аромати тепла ми задихаємося від смороду. Вже котрий день наші жителі палять суху траву і листя... І цим самим отруюють життя не лише іншим, але і самим собі!

Важко знайти людину, якій би подобалось дихати димом від тліючого листя чи палаючого степу.

Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, кожен із нас має законне право боротися із палінням листя.

Статті 16 і 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» забороняють спалювання листя. Відповідальність за порушення цієї норми передбачена статтею 77-1 Кодексу України про  адміністративні правопорушення, відповідно до якої на порушника має накладатися штраф.

Відповідаючи на питання: «А що ж треба робити з опалим та зібраним листям?» можна сказати, що найбільш «дружнім» у відношенні до довкілля є компостування опалого листя.
Якщо ви бачите, що горить суха трава...


Підпал має бути негайно припинений. Ми рекомендуємо негайно загасити полум’я,  підручними засобами, а якщо це неможливо – викликати пожежних . Якщо вам вдалося виявити осіб, які НЕЗАКОННО спалюють листя і траву ви маєте право викликати поліцію, щоб порушника було притягнуто до відповідальності. Також кожен може самостійно зафіксувати факти таких згарищ і передати правоохоронцям!


11 березня 2017
back