back

19 березня - День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення


День працівників ЖКГ і побутового обслуговування населення



Історія свята


День робітників торгівлі, побутового обслуговування населення і комунального господарства у Радянському Союзі відзначався з 1966 року в четверту неділю липня. Пізніше, за Указом Президіуму Верховної Ради СРСР від 01.11.1988 року № 9724-XI „Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові та пам’ятні дні” День робітників торгівлі було перенесено на третю неділю березня. І офіційно саме в цей день свято і повинно відзначатися. Однак до сих пір не тільки деякі торгові організації, але й власні регіональні структури продовжують відзначати це свято як колись у четверту неділю липня. На підтримку професійних спілок і ініціативи працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення це свято закріплено відповідним Указом Президента України від 15 лютого 1994 року № 46/94, а також відповідно до редакції Указу Президента N 385/95 від 19 равня 1995 року і має назву «День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення». День його святкування встановлено у відповідності з попередньою датою, тобто на третю неділю березня.

У 2017 році День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення припадає на 19 березня.

Усіх працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення вітаю зі святом! 

Перш за все завдяки комунальникам з року в рік змінюється загальний вигляд нашого рідного міста: він стає більш чистим, впорядкованим, освітленим, квітучим, а населення забезпечується водою. Висловлюю щиру вдячність усім, для кого створення щоденних зручностей людям, поліпшення умов їх побуту стало сенсом життя.  Бажаю вам, шановні, досягнення нових професійних висот. Хай вашими постійними супутниками будуть міцне здоров’я, добрий настрій, достаток і тепло родинних осель, а у буднях завжди буде місце примєним миттєвостям!


18 березня 2017
back