back

Про виявлення небезпечних вибухових предметів



21 березня о 13:45 в райцентрі Мена по вул. Б. Хмельницького господар приватного подвір'я під час проведення земляних робіт на своїй присадибній ділянці натрапив на металевий предмет, схожий за ознаками на боєприпас.  Чоловік одразу ж викликав рятувальників.

На місце події прибули фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області, які ідентифікували небезпечну знахідку, як мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Під час обстеження прилеглої території піротехніки виявили ще 9 підривників.

Того ж дня вибухонебезпечні предмети спецавтомобілем були вивезені у відведене безпечне місце за межами населеного пункту та о 18:30 знищені.

Менський РВ УДСНС у чернігівський області нагадуює громадянам про необхідність дотримання заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Якщо Ви знайшли такий, або схожий на нього предмет, ні в якому разі не чіпайте його, а тим більше не завдавайте ударів, не намагайтеся перенести чи розібрати. Про небезпечну знахідку слід негайно повідомити Службу порятунку "101" або правоохоронців за номером "102".

 

 

Провідний інспектор Менського РВ

УДСНС у Чернігівський області

Лейтенант служби цивільного захисту                                          П.А. Тичина



 

 



 

 

22 березня 2017
back